Annonce:
Annonce:

Jørgensen sikrede FCK snæver premiere-sejr

FC København sprudlede ikke mod Esbjerg, men fik alle tre point mod bundholdet Esbjerg takket være en hovedstødsscoring af Nicolai Jørgensen

Nicolai Jørgensen viste nok engang sine frelserevner for FC København i Superligaen, da han scorede sjersmålet i premieren hjemme mod Esbjerg. (Foto: Jens Dresling)
Nicolai Jørgensen viste nok engang sine frelserevner for FC København i Superligaen, da han scorede sjersmålet i premieren hjemme mod Esbjerg. (Foto: Jens Dresling)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

PARKEN (Ekstra Bladet): Sprudlende fodbold blev de næsten 17.000 ikke budt på, men langt hovedparten gik alligevel glade hjem fra Parken.

FC København fik i forårspremieren en pligtsejr over Esbjerg og trækker dermed yderligere fra i toppen af Superliga-tabellen, inden forfølgerne FC Midtjylland og AaB mandag mødes i Herning.  

Federico Santander scorede før pausen, angrebsmakker Nicolai Jørgensen scorede efter, da vestjyderne blev slået 2-1 i en kamp, der viste, at FCK-maskinen også vinder kampe på de dage, hvor den indimellem hakker en smule.

Som det ofte er i en forårspremiere var de første minutter præget af mange hårde dueller og knap så godt spil.

Esbjerg bed overraskende godt fra sig i kampens indledning, og der skulle gå efter kvarter, før københavnerne fik noget, der mindede om en chance.

Sidste øjebliksdrama i forårspremieren

Annonce:

Peter Ankersen slog et godt indlæg ind i feltet, men Federico Santander kom lige nøjagtig for sent til at kunne heade den ind bag Jeppe Højbjerg.

Det gjorde den sydamerikanske angriber til gengæld ikke ti minutter senere. FCK var begyndt at blive en smule frustrerede, da Kasper Kusk ud af ingenting skabte en gylden mulighed.

Kusk slog en sukkerbold ind mellem et par Esbjerg-forsvarere, og her kom Santander flyvende og headede FCK foran 1-0.

Det lignede en pauseføring til Superligaens førerhold, men fire minutter før tetid slog vestjyderne til på deres eneste chance i 1. halvleg.

Nyindkøbet Erik Johansson fik ikke ekspederet Casper Nielsens ordentligt væk, og fra 20 meters afstand kunne Bjørn Paulsen fyre af.

FCK-anfører Thomas Delaney forsøgte at blokere med det resultat, at han fik rettet skuddet så uheldigt af, at det efterlod Robin Olsen chanceløs i målet.

Annonce:

I halvlegens sidste minut havde Nicolai Jørgensen en habil afslutning, men en flok skuffede – og for nogles vedkommende også skuffende - FCK’ere måtte gå til pause med 1-1.

Ti minutter inde i 2. halvleg var de dog glade igen. Nicolai Jørgensen brugte sin fysik og teknik på bedste vis over for Esbjerg-forsvaret og fik startet et farligt angreb.

Peter Ankersen kom godt med i højre side, og hans gode indlæg headede Jørgensen tæt under mål ind en 2-1-føring.

Derfor valgte jeg Tyrkiet

Esbjerg-spillerne mente, at FCK-angriberen havde holdt Daniel Stenderup nede i duellen, men det mente dommer Anders Poulsen ikke, og så kunne der jubles i Parken.

 FC København dominerede også efter pausen, men det ikke, fordi de vadede i chancer. Til gengæld lukkede de helt af bagude, hvor Zanka og Johansson stod godt.

Esbjerg kom sjældent ned i det københavnske straffesparksfelt, og faktisk havde Robin Olsen ikke en ærlig redning i sin første kamp som FCK-keeper.

Annonce:

Københavnerne kunne have vundet større, men præcisionen og koncentrationen svigtede i et par situationer til sidst, men det lever de nok med i Parken, hvor FC København nu har spillet 25 Superliga-kampe i træk uden nederlag.

Med sejren er FCK nu oppe på 38 point, mens Esbjerg stadig står noteret for 15 i bunden af Superligaen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Man skal ikke lade sig narre af Løkke
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: