Kæmpe Zanka-dumhed i Aarhus

AGF dominerede markant anden halvleg mod FCK, men kunne ikke nedbryde løverne

Zanka fik et korrekt kort rødt kort efter et kvarters spil. (Foto: Claus Bonnerup)
Zanka fik et korrekt kort rødt kort efter et kvarters spil. (Foto: Claus Bonnerup)
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

FC Københavns  smed for første gang i foråret point, da løverne måtte rejse hjem fra Aarhus med 0-0.

Men nullerten må alligevel føles som en sejr efter mesterskabsfavoritterne allerede efter et kvarter mistede Mathias ’Zanka’ Jørgensen, der så rødt.

Centerforsvareren  fejlvurderede helt katastrofalt sine muligheder i en duel med AGF-backen Daniel Christensen. AGF’eren smuttede fra Zanka, der mistede balancen og trak AGF’eren ned som bageste mand.

Klokkeklar udvisning til FCK’eren og Danny Olsen testede efterfølgende Robin Olsen med et flot frispark.

Ståle Solbakken valgte efter udvisningen af Mathias ’Zanka’ Jørgensen frækt at holde fast i begge sine frontløbere Federico Santander og Andreas Cornelius. I stedet pillede han Kasper Kusk af banen og kørte frem til pausen med blot tre mand på midtbanen.

Trækket overrumplede hjemmeholdet, der kun i kortere perioder før pausen fik vist, at de rent faktisk var en mand i overtal.

Federico Santander gav AGF masser at tænke på inde foran mål. Og over fløjene var især Benjamin Verbic og Peter Ankersen flittige. Og centralt på midtbanen ydede William Kvist en arbejdsindsats, som var Daniel Amartey værdig.

Federico Santander huggede giftigt i sidenettet kort efter udvisningen og Peter Ankersen testede Steffen Rasmussen med en firsttimer lige inden pausen.

Og det var faktisk meget symbolsk, at  AGF fik sin bedste mulighed før pausen på en halv omstilling, da Stephan Petersen stak af fra FCK’s forsvar, men Robin Olsen kom ud og forpurrede den store mulighed.

AGF’erne blev markant bedre efter pausen og dominerede klart. Især kombinationerne over Daniel Christensen og Dino Mikanovic udfordrede løverne i flere sekvenser.

Men inde foran mål havde Morten ’Duncan’ Rasmussen det svært, og det var meget få halve chancer som AGF’erne kom frem til.

I sidste ende var det svært at indvende alverden mod nulløsningen.

Sønderjyske trynede Brøndby i ondt drama

Hobro-træner efter 0-6-lussing: Vi så ynkelige ud

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er minister Prehn hævet over reglerne?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind