Kan du huske det? Her startede FCK's gyldne æra

I dag er det 14 år siden, at FC København sikrede sig klubbens andet mesterskab ved at besejre Brøndby med 3-1 hjemme i Parken - og herefter gik det kun fremad

FC København er en topklub i Superligaen.

Det bliver svært at benægte, når man ser på klubbens meritter de sidste mange sæsoner - selv Brøndby-fans må erkende, at deres ærkerivaler har været toneangivende i toppen af dansk fodbold.

Men sådan har det ikke altid været. 

Godt nok vandt klubben det danske mesterskab allerede i sit første leveår i sæsonen 1992/1993. Men fra da af skulle fansene acceptere nogle magre år - og de måtte vente hele ni år, før den anden Superliga-titel kom i hus.

William Kvist vil gerne slutte i FCK. (Foto: Lars Poulsen) FC København William Kvist vil slutte i FCK

Det gjorde den i juni 2001 i næstsidste runde, da Brøndby blev slået 3-1 i Parken.

Kampen huskes især for dét mål - Sibusiso Zumas legendariske saksesparksscoring, der af flere er blevet kåret som ligaens bedste nogensinde. Men opgøret og hele sæsonen var også starten på FCK's gyldne æra.

Klubben investerede nemlig både på spiller- og trænersiden inden turneringstarten i jagten på succes.

Man hentede engelske Roy Hogson som ny mand i front for holdet - og supplerede truppen med AaB's daværende profil Ståle Solbakken og Derbys Jacob Laursen.

Grønkjær siger tak til publikum efter en af sine fire DM-titler med FCK. (Foto: Lars Poulsen) FC København Grønkjær kåret til historiens bedste FCK-spiller

Sæsonen kulminerede altså med det andet danske mesterskab i historien for FCK - og siden da har er det kun gået op ad for københavnerne.

Hele otte mesterskaber er det blevet til siden 3-1-sejren i Parken (2003, 2004, 2006, 2007, 2009, 2010, 2011, 2013), mens man også har snuppet sølvet fire gange siden da (2002, 2005, 2012, 2014).

Gense højdepunkterne fra FCK's 3-1-sejr over Brøndby i 2001 i videoen øverst i artiklen - starten på den gyldne æra.

88 kommentarer
Vis kommentarer