Annonce:
Annonce:

Klip gjorde Ståle vred: - Det er løgn

Ståle Solbakken langer ud efter bestyrelsesformand Bo Rygaard

Ståle Solbakken er fyret grundet dårlige resultater, siger bestyrelsesformand. Video: Kenneth Meyer
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

Ståle Solbakken havde ingen anelse om, at der lå en fyring og ventede på ham for halvanden måned siden.

- Der fandtes ikke et hint i min verden om, at noget var under opsejling, siger han i et stort tv-interview med TV3 Sport.

Her fortæller han, at han også var dybt forundret over, at ingen i ledelsen tog kontakt til ham efter den fatale opringning fra formand Bo Rygaard. Kun en enkelt i bestyrelsen, Hans Carstensen, tog kontakt.

- Han er ikke en fodboldmand, men han havde klasse nok til at tage kontakt, siger Ståle Solbakken, der desuden modtog en sms fra storaktionær Lars Seier.

I udsendelsen, Onside, bliver der afspillet et klip med bestyrelsesformand Bo Rygaard, som på et pressemøde taler om et meget fint samarbejde med Ståle. Han fortæller også, at man ikke har villet afsøge markedet, mens Solbakken var i klubben. Af respekt for ham.

Annonce:

- Det er løgn, reagerer Ståle Solbakken og forklarer, at det er et spørgsmål, hvad man lægger i personlige relationer og dialog.

Artiklen fortsætter under videoen...

Han forklarede også, hvordan han prøvede at tage sig af den fysiske træner, Anders Storskov, som var en ven og en kollega gennem mange år, som han selv fyrede tidligere på året og spørger så:

- Hvis vores relation havde været, som han (Bo Rygaard) beskriver, ville det være naturligt at han fulgte op på min fyring. Men vi har ikke den relation. Vi ser det på totalt forskellige måder.

Den norske træner anerkender, at bestyrelsen er i sin fulde ret til at afslutte hans kontrakt når somhelst, og hans tilgodehavende blev også klaret yderst professionelt dagen efter.

Annonce:

- Men det hindrer jo ikke at sandheden skal frem. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi havde jeg ikke forestillet mig, at jeg aldrig skulle gå ind i Parken igen. Men jeg kommer ikke til at klare at skulle gå ind på det stadion og se FCK spille, så længe det dem, der styrer klubben. De har noget med min stolthed at gøre. Tingene bliver for brutale, siger han til TV3 Sport.

Hele FCK's svar

FCK har efter interviewet søndag aften sendt følgende meddelelse ud med bestyrelsesformand Bo Rygaard som afsender.

- Som alle ved offentliggjorde vi for godt en måned siden, at vi efter lange og nøje overvejelser havde besluttet at tage afsked med Ståle som følge af dårlige resultater i 2020 i både Superligaen, pokalturneringen samt ikke mindst i kvalifikationen til Europa League. Her kom vi desværre ikke videre til gruppespillet, som er en meget afgørende forudsætning for driften af en klub af FCKs størrelse.
 
- Som vi fortalte, var det en meget vanskelig beslutning, og helt sikkert den vanskeligste i min tid i klubben. Ståle har haft en meget stor indflydelse på udviklingen af klubben og på de flotte resultater, FCK har opnået gennem en lang periode. Det har vi hele tiden anerkendt. Det gør vi stadig.
 
- Men ingen er som bekendt over FCK som klub. F.C. København er skabt af en stor kreds af mennesker, der har FCK i hjertet. Som bestyrelse er man dog nogle gange nødt til at træffe beslutninger med hovedet fremfor med hjertet for at gøre det rigtige for klubben. Ansvaret for resultaterne var, efter hans eget ønske, hos Ståle som manager med opgaven som både sportslig leder og cheftræner. Bestyrelsen har i et og alt efterkommet hans ønsker om spillerindkøb og andre dispositioner. Derfor var der kun et sted at placere ansvaret for de svigtende resultater.
 
- Vi har fået både ros og ris for beslutningen. Nogle har ment, at vi ventede for længe, andre at vi skulle have ventet længere. Vi står fortsat på mål for, at beslutningen var den rigtige.
 
- Nu har vi fået Jess Thorup ombord som ny cheftræner, og han og hans team er i gang med at arbejde videre med klubben, både på og udenfor banen, så FCK kommer tilbage til det niveau, vi skal være på. Vi koncentrerer os nu om at give Jess, staben og spillerne opbakning til den opgave.
 
- Af respekt for det - og til trods for, at der er flere udsagn i interviewet, som vi hverken kan genkende eller er enige i - så ønsker vi ikke at kommentere yderligere.
 
- Ståle er en markant og betydningsfuld person i FCKs historie. Vi ønsker ham alt det bedste i hans videre færd.

Ståle i voldsomt angreb på FCK-ledelsen

Seier tromler over etisk grænse i FCK

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Vi har et samfund, hvor systemet er blevet vigtigere end borgeren

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: