Kongen af Parken: Jørgensens store salgstale

Nicolai Jørgensen blev den store helt i Parken, men allerede onsdag venter Brøndby igen, og her er holdet anderledes, og Brøndby er 12 mand igen

Nicolai Jørgensen har snart planer om at komme til det store udland for at spille videre. Og med to scoringer mod Brøndby . (Foto: Lars Poulsen)
Nicolai Jørgensen har snart planer om at komme til det store udland for at spille videre. Og med to scoringer mod Brøndby . (Foto: Lars Poulsen)

Til sommer er han væk fra FC København. Det har klubben allerede meldt ud flere gange, men det forhindrede ikke landsholdsangriberen Nicolai Jørgensen i at træde på Brøndby i sit sidste derby i Parken.  

Med begge kampens to scoringer blev Nicolai Jørgensen den helt store helt, og kampen rangerer højt på angriberens personlige liste over kampe mod Brøndby.

- Vi har jo også vundet et mesterskab derude, men det er klart, at den her kamp sniger sig højt op på listen, siger Jørgensen på Ekstra Bladets spørgsmål.

- Det var vigtigt at score i dag, for det er et stort udstillingsvindue. Sådan et derby i Parken er der nok flere, der ser, end en udekamp i Randers, så det var et godt valg, siger Jørgensen.

Agger savnede Brøndby-fansene i Parken - men forstår stadig deres boykot. (Foto: Lars Poulsen) Brøndby Agger til Brøndby-fans: Jeg forstår jer godt

Jørgensen scorede på straffe før pausen og lukkede kampen 18 minutter før tid, da han udnyttede et kontraangreb.

- Jeg kom frem til mange chancer, og de sidste tre-fire kampe har jeg ikke været til så mange chancer, så det var vigtigt for mig at genfinde vejen til målet, siger Jørgensen.

- Vi skulle nok også have scoret mål nummer tre og fire, siger Jørgensen.

Se Nicolai Jørgensens to kasser mod Brøndby:

Ensidigt på banen
Matchvinderen blev bakket op af manager Ståle Solbakken.

- Det var næsten lige så ensidigt på banen, som det var på tribunen. Jeg må tilbage til en liga-finale, hvor vi vandt 4-0, for at finde noget lignende mod Brøndby, siger Solbakken og henviser til, at Brøndby ikke havde fans med blandt Parkens små 30.000 tilskuere.

Alligevel føltes det som et derby for spillerne.

- Det er ærgerligt, at Brøndby-fansene ikke dukkede op, men det må de selv om, siger anfører Thomas Delaney.

Federico Santandér ærgrer sig over endnu en brændt chance. Foto: Lars Poulsen Allan Olsen Det derby var en skændsel!

- Der manglede modspillet, og det er bare noget andet at spille mod modstandernes fans. Vi havde en fin kamp med 30.000 men fremadrettet, så lad os få nogle gule fans også på stadion, siger William Kvist.

- Vores fans var jo med os i 90 minutter, så for os var det en fordel.  Vi glæder os alle sammen til de her derbies, og der er fankulturen en stor del af det, så det var lidt ærgerligt, men det var ikke noget, der generede mig, siger Nicolai Jørgensen.

Til kampen på onsdag er Brøndbys fans tilbage og her kan de forvente at se et helt andet FCK-hold i aktion.

Mange ændringer
- Toutouh og Kusk er trætte, og jeg tror ikke, at de spiller. Santander er frygtelig træt, og Nicolai også, så jeg tror også, at Cornelius spiller, siger Solbakken, der ikke forventer, at Brøndby kan diske op med noget, der overrasker.

-  Nej, det kan de ikke. Banemesteren i Brøndby er ikke så god som ham i FCK, så det bliver små marginaler. Pokalen er vigtig for os, men vi lyver, hvis vi siger at i år, der skal vi bare vinde den, siger Solbakken.

Superligaen Zanka i shitstorm: Flår bindet af Kahlenberg

Nicolai Jørgensen forventer også en tæt kamp i Brøndby.

- Lige nu har vi høje tanker os om selv, men det bliver utroligt svært i Brøndby. Det bliver nok lidt mere en slåskamp, og der skal vi bevise, at vi er stærke, og at vi har hjertet med. Det bliver fedt, jeg glæder mig allerede. Det er de sjoveste kampe på året, siger Jørgensen, der her spiller sit allersidste opgør mod Brøndby, inden han sælges til sommer.

Efter 1-1 i første opgør er Brøndby videre til pokalfinalen med 0-0 på hjemmebane.

Var du i Parken søndag og se fodbold? Eller var en ven eller et familiemedlem? 29.178 så FC København baske rivalerne fra Brøndby med 2-0. Du får nu helt unikt muligheden for at se, om du kan finde dig selv eller en du kender med EKSTRAs helt nye spot dig selv feature: Plus Spot dig selv: Var du i Parken til derbyet?

16 kommentarer
Vis kommentarer