Kvist på rekordkurs på Cypern

- Det gør mig enorm stolt at få klubrekorden, erkender William Kvist, der onsdag spiller sin kamp nummer 321 for FCK     

Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

For William Kvist bliver onsdagens knald eller fald kamp i play-off runden mod APOEL FC et historisk øjeblik.     

Det kan blive FCKs fjerde kvalifikation til Champions League, men det bliver samtidig dagen, hvor den 31-årige FCK-spiller med stor sandsynlighed sætter klubrekord.

Han stod over lørdagens 1-1 opgør mod AaB, fordi Ståle Solbakken valgte at spare ham, så han har ekstra energi onsdag mod APOEL.

Lige nu deler Kvist rekorden med Hjalte Nørregaard. De står hver noteret for 320 kampe.

- Det gør mig enormt stolt at få klubrekorden. Jeg har været anfører, har flest Europa League og Champions League-kampe. Jeg har været gennem hele systemet her i klubben, så det betyder rigtig meget for mig. FCK vil for mig altid være den største klub i Danmark og Skandinavien, forklarer William Kvist og uddyber:

- Dengang jeg spillede i Stuttgart og det gik rigtig godt, talte man om, at jeg i mange år ville blive en vigtig spiller for klubben og derfor kom til at spille mange kampe.

- Jeg husker, vi spillede pokalfinale mod Bayern, og det var stort for alle, men jeg vil hellere være den spiller med flest kampe for FCK end at være en spiller et sted, hvor jeg ikke kender nogen. Mit udgangspunkt har altid været FCK. Klubben er en stor del af den kultur jeg er vokset op i. Og det har givet mig enorm glæde og taknemmelighed, at jeg er kommet så langt, påpeger William Kvist.

Bendtner trænede med
Kvist fik søndag lejlighed til at træne sammen med Nicklas Bendtner og FCK-truppen, der var forvist til en anden bane, fordi der var cricketkamp på den normale træningsbane.

Men det er stadig kun en gestus fra FCK, at den klubløse angriber får lov at træne med, når det passer ind i FCK-programmet..

Ståle Solbakken har for flere uger siden overfor Ekstra Bladet afvist, at Nicklas Bendtner kommer på kontrakt i FCK denne sommer. Og han har på ingen måder ændret mening.

- Bendtner skal ikke spille for os. Han træner, når det passer ind i programmet. Det gjorde det søndag, siger FCK-træneren.

Dem, der spillede lørdag mod AaB, trænede let, mens resten inklusive Kvist og Bendtner havde en mere fysisk krævende træning. Thomas Delaney, der slog skulderen i kampen mod AaB, trænede med søndag og meldes klar til play-off kampen onsdag.

FCK-truppen rejser mandag formiddag til Cypern med henblik på forberedelse til den afgørende kvalifikationskamp mod APOEL FC onsdag aften.

TV: FC København smed point på hjemmebane for første gang i lang tid mod AaB.

FCK'er med selvtillid: Giv mig bolden, så er der mål

Dårligste indsats: Ståle kritiserer sine spillere

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+