Kvist sætter rekord mod Brøndby

Hvis William Kvist kommer på banen i søndagens kamp mod Brøndby, bliver han den FCK-spiller, der har spillet flest derby-kampe. Der er dog et stykke op til den Brøndby-spiller med flest derby-optrædener

Sverige og Norge overgiver sig: FCK er i særklasse

Der bliver spillet en række fede derbys og klassikere i denne runde af Superligaen, hvor man nok ikke fornærmer nogen, hvis man udpeger Brøndbys kamp mod FC København som de største af dem alle.

Og i FC København bliver William Kvist med sin 25. derby-kamp søndag den spiller, der har været en del af flest af slagsen. Han overhaler nemlig Helsingør-træner Christian Lønstrup, som ligesom Kvist indtil nu har spillet 24 derby-kampe mod Brøndby.

Endvidere har Kvist en særdeles god statistik i netop de kampe. Her er det nemlig endt med 13 sejre, syv uafgjorte og fire nederlag. Samtidig er der i alt blevet til en målscore på 29-13 i de kampe, som midtbaneprofilen har været med i.


William Kvist sætter rekord mod Brøndby. Foto: Jens Dresling
William Kvist sætter rekord mod Brøndby. Foto: Jens Dresling

Der er dog langt for Kvist op til den absolutte top for flest derby-kampe. Den sidder Brøndbys Per Nielsen nemlig på med 36 kampe efterfulgt af Mogens Krogh, Kim Daugaard og Ole Bjur, der henholdsvis nåede 33, 30 og 25 af slagsen. Og dermed vil Kvist tangere Ole Bjurs antal.

Her kan Kvist dog prale med, at han kun er én sejr fra at nå Per Nielsens 14 sejre i derbykampene.

Kampen mellem Brøndby og FC København spilles søndag aften klokken 18, og den bliver sendt direkte på TV3+.

Vinder pris: Brøndby-spiller hyldet for fantastisk start   Danske klubber på hedetur: Sådan er modstanderne