Legenden Zuma tilbage i FCK

Sibusiso Zuma var fredag tilbage i sin tidligere klub - sydafrikaneren bliver optaget i FCK's Legends Club i forbindelse med søndagens hjemmekamp mod FC Midtjylland

Sibusiso Zuma er tilbage i Danmark og besøgte fredag sin tidligere klub FCK. Søndag optages han i Legends Club i Parken (Foto: Jakob Jørgensen)
Sibusiso Zuma er tilbage i Danmark og besøgte fredag sin tidligere klub FCK. Søndag optages han i Legends Club i Parken (Foto: Jakob Jørgensen)

FREDERIKSBERG (Ekstra Bladet): Det danske vejr bliver Sibusiso Zuma aldrig gode venner med, men det er så også noget af det eneste, han ikke savner ved København.

Den 40-årige FC København-legende er i disse dage tilbage i den danske hovedstad og kiggede fredag formiddag forbi træningsanlægget på Frederiksberg.

- Det er altid godt at komme tilbage til København. Jeg fik så mange venner her og har holdt kontakten med mange af dem. Nogle er som familie for mig, så det er dejligt at være her igen og møde dem, siger Sibusiso Zuma til Ekstra Bladet.

Han spillede i FCK fra 2000 til 2005 og er en af de bedste spillere, der nogensinde har trukket i den hvide trøje med løven på brystet. Det får han papir og platte på søndag, når han i forbindelse med søndagens hjemmekamp mod FC Midtjylland bliver optaget i Legens Club.

Michael Krohn-Dehlis skade går Europa rundt. (Foto: AP) Europa League Krohn-Dehlis gyserskade går verden rundt

Ingen i FCK har glemt den nu 40-årige sydafrikaner, hvis smil er det samme smittende som dengang, han tryllede i Superligaen.

Han griner højt, da tidligere målmandstræner Per Wind kommer trissende og højlydt byder ham velkommen tilbage. Straks bliver gamle drillerier genoplivet, og anekdoter udvekslet.

Tidligere målmandstræner Per Wind fik udvekslet gamle minder med Sibusiso Zuma (Foto: Jakob Jørgensen)
Tidligere målmandstræner Per Wind fik udvekslet gamle minder med Sibusiso Zuma (Foto: Jakob Jørgensen)

Der er glade dage i Zumas radius, men også en alvor at spore, når han taler om sit liv lige nu.

Zuma stoppede karrieren for lidt over et år siden og har siden brugt det meste af sin tid på at skaffe penge til at bygge et sportscenter i sin fødeby Hammarsdale uden for Durban.

- Det ser ikke for godt ud der, man. Der er problemer med vold og narko, så jeg forsøger at bruge mit navn til at ændre stedet.

- Jeg håber, at et sportscenter kan gøre en forskel. De unge har intet at lave, og situationen bliver bare værre og værre, siger Zuma, der håber at få skrabet så mange penge sammen i år, at byggearbejdet kan gå i gang i 2017.

FC København Ståle før rekord-forsøg: FCK har spillet spektakulært

Selv drømmer Zuma om at bygge en karriere som træner i hjemlandet, men først skal han altså hyldes i sit andet hjemland af det publikum, som han efterlod et så stort aftryk hos.

Saksesparksmålet mod Brøndby i 2001 har brændt sig ind som det nok største enkeltstående øjeblik i FCK’s historie og også i Zumas egen karriere.

Han bliver stadig mindet om det, når han rejser rundt i Afrika, og for et par måneder siden var der et par danskere, der genkendte Zuma i en lufthavn i Sydafrika og lige skulle have taget et billede.

- I enhver persons liv kommer der et øjeblik, der definerer, hvem du er. Det var mit øjeblik. Folk taler stadig om det Zuma-mål, og selv om jeg har skiftet hårstil, bliver jeg stadig genkendt, griner den sydafrikanske FCK-legende, der ud over det mål nettede 52 gange i 188 kampe for københavnerne.

Sibusiso Zuma var i 2001 med til at sikre FCK mesterskabet med sin saksesparksscoring mod Brøndby. Gense et af de smukkeste mål i Superligaens historie her:

52 kommentarer
Vis kommentarer