Mesterskab afgjort efter drama: Kan få ubehagelig CL-konsekvens for FCK

Legia Warszawa blev søndag polske mestre, og de skubber Malmö ned blandt de useedede i 3. kvalifikationsrunde til Champions League. Det betyder, at FCK tidligt kan møde Øresunds-rivalerne på vejen mod det forjættede land

FC København er i næste sæson seedet hele vejen mod Champions Leagues gruppespil, men de danske mestre kan allerede i 3. kvalifikationsrunde løbe ind i en særdeles hård modstander i et brag, der vil udløse rystelser på begge sider af Øresund…

For de svenske mestre, Malmö FF, blev lige nøjagtigt ikke seedet i 3. kvalifikationsrunde.

Det skyldes, at Legia Warszawa på en dramatisk sidste spilledag søndag sikrede sig det polske mesterskab og dermed skubbede Malmö FF ned blandt de useedede.

Fire hold kunne før sidste spilledag vinde mesterskabet i Polen, men det endte med at gå til favoritterne Legia Warszawa, der hjemme spillede 0-0 med Lechia Gdansk.

Havde gæsterne vundet, var de blevet mestre i stedet for nummer fire – og så havde Malmö FF været i blandt de seedede hold i 3. kvalifikationsrunde.

FC København træder ligesom i sidste sæson ind allerede i 2. kvalifikationsrunde. Her deles de 22 hold ind i en gruppe med ti og en gruppe med tolv.

Holdene er endnu ikke fordelt, men det er blandt mandskaber som finske IFK Mariehamn, nordirske Linfield, færøske Víkingur, litauiske Zalgiris Vilnius og irske Dundalk, at modstanderen formentlig skal findes.

Peter Ankersen og FC Portos Óliver Torres i en intens duel i Champions League-gruppespillet. Foto: Jens Dresling
Peter Ankersen og FC Portos Óliver Torres i en intens duel i Champions League-gruppespillet. Foto: Jens Dresling

Der er tale om hold, som ikke bør volde nogen som helst problemer for FCK, men i 3. kvalifikationsrunde er der flere grimme modstandere.

Det kan ende med slaget om Øresund, hvis FCK og Malmö FF parres i lodtrækningen, men der er også en chance – eller risiko? – for, at københavnerne i 3. runde skal op i mod Nicklas Bendtner og Rosenborg.

Der er i alt ti muligheder for FCK.

Ud over Malmö FF og Rosenborg er det Astana (Kasakhstan), Partizan Beograd (Serbien), Rijeka (Kroatien), Sheriff Tiraspol (Moldova), Hapoel Beer-Sheva (Israel), Slavia Prag (Tjekkiet), Viitorul Constanta (Rumænien) og endelig FH Hafnarfjardar (Island).


Det er naturligvis under forudsætning af, at de nævnte mandskaber overlever 2. kvalifikationsrunde. Ryger et seedet hold ud i 2. kvalifikationsrunde, bliver seedningen overtaget af dets besejrer.

I 4. kvalifikationsrunde – den såkaldte playoff-runde – spiller ti nationale mestre om fem pladser i Champions Leagues gruppespil.

FCK har den sidste seedede plads. De øvrige seedede mandskaber er Olympiakos, Celtic, Salzburg og Ludogorets. Dem kan 'Løverne' altså under ingen omstændigheder møde på vejen mod gruppespillet.

Forudsat at alle hold holder deres seedning, skal københavnerne op mod enten BATE Borisov (Hviderusland), Legia Warszawa (Polen), APOEL (Cypern), Maribor (Slovakiet) eller Garabag Agdam (Aserbajdsjan).

Sådan så det ud, da FCK kvalificerede til Champions League-sæsonen 2016/17. Foto: Lars Poulsen
Sådan så det ud, da FCK kvalificerede til Champions League-sæsonen 2016/17. Foto: Lars Poulsen

I sidste sæson mødte københavnerne APOEL, men takket være en fornem sæson i først Champions League og siden Europa League har FCK fået samlet så mange koefficientpoint, at de nu er seedede i den afgørende runde.

- Det betyder da lidt, men i denne sæson var der næsten ikke forskel på de seedede og useedede i den afgørende runde, sagde FCK-manager Ståle Solbakken til Ekstra Bladet efter mesterskabet var kommet i hus.

Han ville ikke pege på, hvem han helst ville møde, men sagde dog, at han meget gerne ville undgå Bendtner og Rosenborg i 3. kvalifikationsrunde med følgende begrundelse:

- Det bliver et kaos!

Ryger FCK ud i 3. kvalifiaktionsrunde, får de en ekstra mulighed I playoff-runden til Europa League, mens taberen af playoff-opgøret (4. runde) kommer i Europa Leagues gruppespil.

Mandag 19. juni trækkes der lod til 1. og 2. kvalifikationsrunde, og FCK skal første gang i aktion enten 11. eller 12. juli.

3. kvalifikationsrunde afvikles i slutningen af juli og starten af august, mens playoff-runden spilles 15.-16. og 22.-23. august.

Fra tømmermænd til drømmeland: Her er FCK's vej til millionerne

Solbakken før nyt CL-eventyr: Bendtner? Nej tak!

Her er de 25 mest magtfulde i dansk fodbold

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter