Midt i en svær tid: Nu er der gode nyheder til Ståle

Erik Johansson er tilbage på træningsbanen på mandag efter fem måneders skadesfravær

Erik Johansson begynder træningen med holdkammeraterne på mandag efter fem måneders skadefravær. Foto: Lars Poulsen.
Erik Johansson begynder træningen med holdkammeraterne på mandag efter fem måneders skadefravær. Foto: Lars Poulsen.

FC København er ude af pokalturneringen og snart ude af Europa. Tilbage er kun fokus på Superligaen, hvor det handler om at jagte FC Nordsjælland på tredjepladsen.

Midt i den svære tid, hvor forsvaret – specielt midterforsvaret – har sejlet rundt og efterladt FCK-mandskabet som et hold, der giver mange chancer, er der endelig lys for enden af tunnelen for Ståle Solbakken.

Sidste sæsons store forsvarsprofil Erik Johansson er snart tilbage på banen efter fem måneders skadesfravær. Tilbage i august ødelagde han korsbåndet i sit ene knæ i en 1-1 opgøret mod Horsens i Parken.

På baggrund af den skade følte Ståle Solbakken sig tvunget til at forstærke bagkæden, og derfor kom Denis Vavro ind, kort før sommervinduet smækkede i. Vavro og Michael Lüftner har dannet makkerpar i perioder, hvor også Nicolai Boilesen har været benyttet på pladsen i det centrale forsvar.

Erik Johansson er snart tilbage i FCK-forsvaret. Svenskeren har været ude i fem måneder og har været stærkt savnet. Foto: Jens Dresling.
Erik Johansson er snart tilbage i FCK-forsvaret. Svenskeren har været ude i fem måneder og har været stærkt savnet. Foto: Jens Dresling.
 

- Det var meningen, at Erik skulle påbegynde træningen efter sin skade i dag (fredag). Men det kunne ikke lade sig gøre, fordi han er syg. Nu starter han træningen sammen med holdkammeraterne på mandag, forklarer Ståle Solbakken til Ekstra Bladet.

Han venter dog ikke at se ham træde direkte ind på FCK-mandskabet efter så lang en skadespause.

- Vi glæder os til at få Erik tilbage. Han skal selvfølgelig bruge lidt tid, før han er klar til at gå direkte ind på holdet, tilføjer Ståle Solbakken.

FCK-fans skal derfor ikke forvente at se Erik Johansson på holdet allerede næste søndag mod OB. Det er nok mere realistisk, han kan få en rolle ugen efter i udekampen mod Hobro.

FCK-truppen trænede meget let fredag efter 1-4 ydmygelsen mod Atlético Madrid. Det blev blot til lidt småløb og én halv times træning. Til gengæld fik reserverne lov at svede på banen i halvanden time.

Blandt dem var den græske landsholdsspiller Zeca, der sad ude med karantæne mod Atlético Madrid. Men Ståle Solbakken slår fast, han vil være tilbage på holdet til søndagens opgør mod FC Midtjylland.

Viktor Fischer scorede for anden gang i sin blot tredje optræden for klubben. Foto: Lars Poulsen FC København Efter FCK-øretæve: Det kan vi bruge returkampen til

Ståle Solbakken var langt fra tilfreds med sine spilleres præstation mod Atlético Madrid. Foto: Lars Poulsen/ritzau Scanpix Europa League Ståle rystet over utilgivelige fejl: 'Vi står og snorksover'

154 kommentarer
Vis kommentarer