Annonce:
Annonce:

Morten Olsen: FCK ville være i toppen af Æresdivisionen

Danmarks tidligere landstræner har FCK som en svag favorit i dobbeltopgøret mod Ajax i Europa League

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

Når FC København torsdag aften møder Ajax i den første af to ottendedelsfinaler i Europa League, er der tale om to ligeværdige hold.

Spillede FCK i den hollandske Æresdivision, ville københavnerne nemlig også tilhøre toppen, mener Danmarks tidligere fodboldlandstræner Morten Olsen, der fra sommeren 1997 var cheftræner i Ajax i halvandet år.

- Hvis man ser resultatmæssigt på det, er FCK velsagtens Skandinaviens bedste hold, og de er langt bedre end mange i Superligaen. De ville også spille med i toppen af Æresdivisionen, det er der ingen tvivl om.

- Men det skal også siges, at den hollandske liga ikke er, hvad den var for fem-ti år siden. Blandt andet fordi mange spillere forlader turneringen tidligere end før i tiden.

Annonce:

- Der er mange unge spillere, og det gør, at der ikke er samme stabilitet i holdenes præstationer. Lige som Superligaen er det blevet en udviklingsliga, siger Morten Olsen.

I 1995 vandt Ajax Champions League, men siden har Amsterdam-klubben haft det svært i europæisk sammenhæng.

Klubben har dog holdt fast i sin berømte talentsatsning, og man agter stadig at spille en boldbesiddende udgave af 4-3-3-formationen.

På den modsatte banehalvdel står FCK i en 4-4-2-formation med fokus på en god defensiv organisation krydret med stor fysik i angrebet.

Kasper Dolberg: Det bliver svært at åbne FCK-forsvaret

Morten Olsen mener, at begge hold er nået langt ved at have en klart defineret spillestil.

- Det er to forskellige filosofier, men man må rose dem begge for at have en tydelighed i, hvad de vil. Både hvad angår scouting af spillere, og hvordan man spiller fodboldkampe. Det gør det også interessant at følge med i.

Annonce:

- FCK er et hold, der for de fleste udenlandske hold er svært at spille imod. De er godt organiserede, de er fysisk stærke, løbestærke, duelstærke, og i angrebet har de gode dødbolde og en stor fysik.

- Ajax spiller på nogle andre strenge. De spiller mere på det fremadrettede og tekniske, og de har flere individualister end FCK, og på dagen kan de afgøre fodboldkampe, siger Morten Olsen.

Han har FCK som svag favorit til at avancere til kvartfinalerne i turneringen.

- Hvis Ajax skal slå FCK ud, så skal de ramme to gange 90 minutter, hvor de spiller op til deres ypperste. FCK er mere stabile i den måde, de spiller fodbold på.

- Så jeg ser det som, at FCK er et skridt foran Ajax, hvis man skal udpege en favorit. Men det er knebent. Der er ikke så stor forskel på holdene, så det er næsten fifty-fifty, siger Morten Olsen.

Inden braget mod Ajax: Fem plusser og en bekymring i FCK

FCK’s tidligere møder med Ajax – dramaer, skæbnekampe og mirakler

Søren Lerby: Ajax bestemt ikke favorit mod FCK

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: