Nu er han Premier League-spiller: Amartey består lægetjek

Den 21-årige ghaneser bestod torsdag lægetjekket i den engelske Premier League-klub, der betaler ca. 60 mio. kr. til FC København

Daniel Amartey har bestået lægetjekket i Leicester. Den nu tidligere FCK'er hentet til det engelske for ca. 60 mio. kr. (Tariq Mikkel Khan)
Daniel Amartey har bestået lægetjekket i Leicester. Den nu tidligere FCK'er hentet til det engelske for ca. 60 mio. kr. (Tariq Mikkel Khan)

Daniel Amartey bliver fredag officielt præsenteret som ny spiller i Leicester.

Premier League-klubben blev mandag enige med FC København om en transfer, og nu er de sidste detaljer så faldet på plads.

Daniel Amartey bestod ifølge Ekstra Bladets oplysninger sit lægetjek torsdag og kan nu kalde sig Leicester-spiller.

Se også: FC Midtjylland overbød FCK i Falk-jagt

Det overraskende tophold i Premier League betaler i omegnen af 60 mio. kr. for den bare 21-årige ghaneser, og derudover er der en række klausuler i kontrakten, så københavnerne kan se frem til yderligere betalinger, hvis Amartey får succes i det engelske.

Den stærke midtbanespiller nåede kun halvandet år i den danske hovedstad, men vil gå over i historien som en af klubbens bedste handler nogensinde. Og det selv om Amarteys tidligere klub, Djurgården, skal have 15 pct. af transfersummen.

Se også: Solbakkens søn på ungdomslandshold: Han skal ikke til FCK

Da FCK købte Amrtey af svenskerne var prisen ca. 15 mio. kr., så Superligaens førerhold har tjent næsten 40 mio. kr. på det afrikanske kraftværk, der nåede at spille 63 kampe for københavnerne.

- Den her transfer er af en størrelse, hvor vi ikke kunne sige nej, fordi det samlet set er det bedste for FC København.

- Vi har været glade for at have Daniel hos os, men det er en del af vores strategi som klub og forretning, at vi vil udvikle spillere til et niveau, hvor de bliver så attraktive, at klubber i store ligaer vil købe dem for store summer, sagde FCK-direktør Anders Hørsholt tidligere på ugen, da aftalen med Leicester var indgået.

I Premier League-klubben bliver den ghanesiske landsholdsspiller holdkammerat med den danske Kasper Schmeichel.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

5 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere