Annonce:
Annonce:

Nu står FCK-bossen for skud

Med ansættelsen af Jacob Neestrup har sportsdirektør Peter 'PC' Christiansen placeret sin bagdel i klaskehøjde og vil nu komme under et endnu større pres

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

Jess Thorup er fortid, og Jacob Neestrup har overtaget det svære og krævende sæde i FC København.

En hård, men nødvendig beslutning, lod man forstå.

Den 34-årige tidligere assistenttræner er nemlig manden, der ifølge klubbens sportslige ledelse kan få de danske mestre ud af krisen og tilbage i kampen om guldet. Sådan som det skal være i FCK.

Men trænerskiftet betyder også, at det i endnu højere grad er sportsdirektør Peter 'PC' Christiansens rolle i klubben, der er på spil, hvis resultaterne ikke begynder at flaske sig i hovedstaden.

For modsat tilfældet med Jess Thorup er Jacob Neestrup nemlig blevet udpeget og ansat af Peter 'PC' Christiansen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Jonas Olufson
Foto: Jonas Olufson
 

Sportsdirektøren har det dog helt fint med, at øjnene nu i endnu højere grad vil være rettet mod ham.

Annonce:

- Jeg har nu hele tiden følt, at Jess Thorup var min træner i og med, at vi har arbejdet sammen, som vi gjorde, men ja. Nu er det mig, der har ansat Jacob Neestrup, så det er helt fair at skrue op for den. Det må I gerne. Den tager jeg gerne, siger FCK-bossen på spørgsmålet om, hvorvidt hans røv nu bliver placeret endnu mere i klaskehøjde.

Det var nemlig den midlertidige sportsligt ansvarlige og nuværende bestyrelsesmedlem i FC København William Kvist, der hentede 'ønsketræneren' Jess Thorup til klubben i starten af november 2020.

Et par uger senere kunne klubben annoncere, at AGF-sportschefen Peter Christiansen senest i april 2021 ville tiltræde i jobbet som sportdirektør.

Siden har flere eksperter og andre iagttagere i flere omgange pointeret, at Jess Thorup jo aldrig var Peter Christiansens ansættelse. Derfor kunne ansvaret for FCK's nuværende krise ikke i lige så høj grad tilskrives ham.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Peter 'PC' Christiansen kalder 34-årige for en toptræner og den helt rette til at få FCK ud af krisen. Foto: Henning Hjorth
Peter 'PC' Christiansen kalder 34-årige for en toptræner og den helt rette til at få FCK ud af krisen. Foto: Henning Hjorth
 

Hovedpersonen selv har dog ikke lagt skjul på, at han - sammen med resten af klubben i øvrigt - også føler sig skyldige i, at Jess Thorup til sidst måtte tage imod en fyreseddel.

Annonce:

- Jeg har sagt flere gange, at jeg føler et stort ansvar for det her. Dem, der ikke gør det i klubben og ikke kan mærke, hvor ondt det gør, når man siger farvel til én, man har arbejdet tæt sammen med, skal nok finde ud af, om man i det hele taget skal være i det. For virkeligheden er, at der selvfølgelig ligger et ansvar fordelt ud på mange her, siger 'PC'.

Det er da heller ikke, fordi Peter Christiansen udelukkende har ramt plet med sine mange handler gennem sine knap 18 måneder i FC København.

I alt er 19 spillere blevet hentet for mere end en kvart milliard kroner - og det er med en hel del spillere, der har haft svært ved at slå til, og som indtil nu har været langt fra regelmæssig spilletid.

Noget, som han derfor også måtte forsvare sig mod, da Ekstra Bladet på pressemødet i forbindelse med Jacob Neestrups ansættelse spurgte ind til de mange udskældte spillerindkøb som Luther Singh, Paul Mukairu, Akinkunmi Amoo, Khoumar Babacar og Mamoudou Karamoko.

Annonce:

- Vi har en 27-28 spillere i truppen. Der er altså kun 11 af dem, der kan spille. Så må jeg med min forfængelighed leve med, at der er nogle spillere, som jeg har købt, som sidder udenfor. Og det lever jeg fint med, for jeg ved, hvordan det er i en fodboldklub, lød svaret blandt andet fra sportsdirektøren.

For FC København er målet for resten af efteråret soleklart, hvis man spørger klubbens nye cheftræner.

Klubben skal have førstepladsen inden for rækkevidde inden midten af november, når Superligaen går på vinterpause.

Sker det ikke, begynder sædet måske at blive en smule varmt hos Peter 'PC' Christiansen.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Løvernes nye konge: Temperament, taktik og verbale tæsk

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Fik du læst:

Ubrugeligt landshold: - Det værste i min levetid

Remco Evenepoel vinder VM i landevejscykling

Vanvittig skandale: Superstjerne anholdt før VM

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: