Ny FCK-profil: Derfor sagde jeg nej til Bundesligaen

Ludwig Augustinsson havde mulighed for at spille i Bundesligaen, men valgte FC København for at blive bedre rustet til at tage springet senere

Ludwig Augustinsson valgte FCK, selv om der var bud efter svenskeren fra Bundesligaen. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Ludwig Augustinsson valgte FCK, selv om der var bud efter svenskeren fra Bundesligaen. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

VALE DO LOBO (Ekstra Bladet): FC København er ved at køre en ny svensker i stilling til at løfte arven på klubbens venstre back-position.

20-årige Ludwig Augustinsson har siden januar været tilknyttet truppen, hvor han er udset til at træde i fodsporene på store navne som Oscar Wendt og senest Pierre Bengtsson.

Men den nyankomne forsvarsspiller kunne meget vel være havnet på en større adresse i Europa. Før kontrakten med FCK blev underskrevet i sommer, var der således konkret bud efter ham fra Tyskland, men Ludwig Augustinsson takkede pænt nej til et skifte til Bundesligaen. Det hele måtte ikke gå for hurtigt.

Ståle klarmelder nyindkøb

- Der er mange, som tager for store skridt, men da FC København er Skandinaviens største klub og sæson efter sæson spiller ude i Europa, mindskes springet. Så bliver det lettere at tage af sted til en af de store ligaer senere, siger Augustinsson til Ekstra Bladet.

- Nogle tager til Bundesligaen, Serie A eller La Liga og havner på bænken der, men da FCK henvendte sig og fremlagde en god plan for mig, fandt jeg det som et perfekt sted, hvor jeg kan udvikles, siger den svenske forsvarsspiller.

Det var dog ikke kun svenskerens nye arbejdsgiver, som præsenterede sig selv som en god løsning for den nu tidligere IFK Göteborg-spiller. Også en gammel kending af FCK og en god ven af Augustinsson var således en del af ligningen.

Ståle om FCK: Kulturen er ikke på plads
- Jeg talte med Oscar Wendt, da han var hjemme i sommer og trænede med IFK Göteborg. Vi snakkede om FCK, og han havde kun gode ting at sige. Det gjorde valget endnu lettere, siger Augustinsson.

Han og FC København tager hul på anden halvdel af Superliga-sæsonen 22. februar, hvor jagten på rækkens førsteplads indledes med et møde mod FC Vestsjælland i Parken.

Ludwig Augustinsson har allerede scoret sit første mål for FCK. Her ses hans udligning til 1-1 i opgøret mod Mlada Boleslav under Atlantic Cup:

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter