Ny FCK-profil: Derfor valgte jeg udlandet fra

Da FCK kom på banen, var Robert Skov aldrig i tvivl om, hvor han ville fortsætte karrieren

DUBAI (Ekstra Bladet): Robert Skovs præstationer for Silkeborg IF de seneste sæsoner har gjort den danske U-landsholdsspiller til en særdeles attraktiv vare på det europæiske transfermarked.

Alligevel valgte Robert Skov at blive hjemme i Danmark, og han 'nøjedes' med at tage skridtet fra Søhøjlandet til hovedstaden, da FC København manglede en erstatning for Benjamin Verbic og smed omkring ni mio. kr. på bordet i Silkeborg dette transfervindue.

Det danske stortalent var ifølge Ekstra Bladets oplysninger på blokken i flere udenlandske klubber fra Tyskland til Holland, men det blev aldrig til mere end interessen, for da Ståle Solbakken fremlagde sin plan for Robert Skov, var kantspilleren aldrig i tvivl:

- FCK er Skandinaviens største klub, og da jeg talte med Ståle Solbakken, og han forklarede sin plan med mig, så var jeg sikker i min sag.

- Jeg er selvfølgelig ikke blevet lovet spilletid, men jeg ser et enormt udviklingspotentiale for mig i FCK. Jeg tror, jeg nok skal få mine kampe, selv om der er hård konkurrence om pladserne. Men det kommer kun til at skærpe mig, og så bliver det sjovt at spille på den største scene herhjemme og være med til at spille om pokaler hver sæson, siger Robert Skov, der kun havde tre dage i Danmark, efter han var kommet hjem fra ligalandsholdets tur til Abu Dhabi, inden han igen rejste til Emiraternes sol, da kontrakten med FCK var underskrevet.

Robert Skov (anden fra venstre) føler sig allerede hjemme blandt sine nye FCK-holdkammerater. Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix
Robert Skov (anden fra venstre) føler sig allerede hjemme blandt sine nye FCK-holdkammerater. Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix
 

Den 21-årige Robert Skov satser stadig på, at karrieren en dag skal gå over udlandet.

Ligesom FCK har for vane, har Robert Skov også allerede diskuteret en plan med Ståle Solbakken for, hvornår den målfarlige offensiv-spiller skal sælges videre. Detaljerne holder han for sig selv, men Skov lægger ikke skjul på, at han føler, FC København er en rigtig god mellemstation.

- Sådan er markedet i fodbold, og jeg satser da også klart på at blive solgt videre en dag. Men hvor jeg er nu i min karriere, er FCK det helt rigtige for mig, og jeg mangler at lægge flere aspekter på mit spil, før jeg er klar til udlandet.

- Jeg vil blive testet på højeste niveau herhjemme i FCK, der altid har minimum to klassespillere på hver position. Derfor skal jeg også koncentrere mig om at spille mig ind på holdet, før jeg taler alt for meget om udlandet, men det er selvfølgelig en drøm, jeg håber at opnå, når jeg har udviklet mig som spiller og menneske i FCK.

Robert Skov drømmer om at nå udlandet - når han har etableret sig og opnået succes med FCK. Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix
Robert Skov drømmer om at nå udlandet - når han har etableret sig og opnået succes med FCK. Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix
 

Ydmygheden skinner tydeligt igennem, når Robert Skov svarer på spørgsmål om skiftet til FCK og fremtidsdrømmene. Ja, de ydmyge sætninger står nærmest i skærende kontrast til Dubais rigdom, blær og lir, som findes over alt i den næststørste af de i alt syv emirater i de Forenede Arabiske Emirater.

Men ind imellem de høflige gloser finder man også den selvtillid, som en spiller af Robert Skovs kaliber naturligt bestrider.

Hvordan bliver overgangen fra at være en stjerne i Silkeborg til at blive en af mange profiler i FCK?

- Jeg har nu aldrig set mig selv som en stjerne i Silkeborg. Jeg var en spiller med en vigtig rolle. Det håber og tror jeg også, jeg vil få i FCK. Den store konkurrence i truppen vil gøre mig bedre, ligesom det vil skærpe mig at spille kampe på højeste hylde. Jeg tror kun, skiftet bliver sundt for mig.

Robert Skov kan få officiel debut for FC København, når løverne åbner sæsonen mod Brøndby i pokalturneringen søndag 4. februar.

Læs meget mere om FC København herunder:

Fire afgørende dage: Sådan lukker din Superliga-klub transfervinduet

FCK-direktør: Robert Skov passer perfekt til vores stil

FC København henter Silkeborg-stjerne

Surrealistisk sæson: 'Aldrig så ekstremt i FCK før'

FCK sælger kæmpe-talent for 'ekstraordinært stort beløb'