Annonce:
Annonce:

Ny sejr sender FCK i udbrud

Og det var 21: FC København er fortsat ubesejrede i denne sæson og varmede op til tirsdagens Champions League-kamp mod Leicester med at slå Silkeborg 2-0

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

PARKEN (Ekstra Bladet): Selvtillidstanken er fyldt helt op i FC København.

De danske mestre har fortsat ikke prøvet at tabe en fodboldkamp i denne sæson, og naturligvis blev det ikke Silkeborg, der ødelagde den fornemme statistik.

Der blev tanket yderligere op lørdag aften, da sæsonens 21. kamp takket være scoringer af Rasmus Falk og Andreas Cornelius i 1. halvleg blev vundet 2-0 hjemme i Parken.

Og selv om de engelske mestre Leicester på udebane er en helt, helt anden størrelse end en midtjysk oprykker på hjemmebane, virker FCK i sin nuværende forfatning som et hold, der godt kan få point i tirsdagens Champions League-opgør. 

FC København stillede med flere af de normale reserver mod Silkeborg. Både Robin Olsen og anfører Thomas Delaney startede arbejdsdagen på bænken, og mestrene var også uden karantæneramte Mathias ’Zanka’ Jørgensen.

Annonce:

Men Ståle Solbakkens trup er så stærk, at de næstbedste stadig er langt bedre end Silkeborgs bedste, og fra kampens start lagde FCK midtjyderne under pres.

Der var tale om spil til ét mål, og både Kasper Kusk og Andreas Cornelius fik tidlige muligheder.

 

Oprykkeren, der kom med en stime på fem Superliga-kampe uden nederlag, forsvarede sig imidlertid godt, så selv om FCK var meget dominerende, var der ikke tale om et chanceorgie i nationalarenaen.

Men københavnerne skal heller ikke bruge mange chancer på at score, og i 25. minut slog en veloplagt Rasmus Falk til på den første rigtig store.

Kantspilleren blev spillet fri i dybden og lagde elegant bolden forbi Thomas Nørgaard i Silkeborg-målet.

Mikkel Cramer kastede sig og sparkede væk, men dommer Peter Rasmussen fløjtede – efter at have set ud på sin linjedommer – for mål.

Annonce:

Umiddelbart afslørede tv-billederne ikke, hvorvidt bolden havde krydset stregen, men mål var der dømt, og 1-0 blev til 2-0 kun tre minutter senere. Og denne gang var der i hvert fald ingen tvivl om, at bolden var over stregen…

Andreas Cornelius header hårdere, end nogle Superliga-spillere sparker, og den store FCK-angriber pandede Ludwig Augustinssons hjørnespark ind bag Thomas Nørgaard.

Silkeborg fik en gigantisk mulighed for at reducere efter en halv time, da Peter Ankersen noget sløset mistede bolden til Emil Scheel.

Hans forsøg fik Erik Johansson headet væk tæt på mållinjen, og returen – en god afslutning fra Robert Skov – klarede Stephan Andersen i stor stil.

Silkeborg havde en kort opblomstring, efter FCK var kommet foran, men gik til pause nede med to scoringer.

Nicklas Helenius testede Stephan Andersen tidligt i 2. halvleg, mens Federico Santander i den anden ende var tæt på med en fremragende halvflugter.

 

De sidste 45 minutter blev dog ikke stor oplevelse rent spillemæssigt. Dybest set skulle begge hold bare have tiden til at gå, og den gik uden de helt store muligheder i nogle af enderne.

Annonce:

I stedet brugte FCK-publikummet det sidste kvarters tid på at synge om indskiftede Thomas Delaneys lækre hår.

Med 2-0-sejren er FC København gået i udbrud i toppen af Superligaen. De forsvarende mestre har halvvejs inde i grundspillet hentet 29 point. Det er syv flere end Brøndby på andenpladsen.

Klubben fra Vestegnen har dog mulighed for at reducere forspringet til fire point søndag, når de møder FC Nordsjælland i Farum.

Grisekast udsætter engelsk fodboldkamp

Roser skadet Bendtner: 'Skarpere end længe'

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Så er hun alligevel dansker
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: