Nytteløse protester i Parken: Hvorfor skal formanden have 1,4 mio?

Enkelte aktionærer protesterede mod honoraret på 1,4 mio. kr. til den nyvalgte formand, Bo Rygaard, i Parken

Bo Rygaard lytter under onsdagens generalforsamling i Parken Sport & Entertainment. (Foto: Lars Poulsen)
Bo Rygaard lytter under onsdagens generalforsamling i Parken Sport & Entertainment. (Foto: Lars Poulsen)

Bo Rygaard bliver den femte formand i Parken på fem år.

Flemming Østergaard, Lars Johansen, Hans Munk Nielsen og John Dueholm har været forgængerne på posten siden 2010, hvor kontinuitet ikke har været fremherskende.

Men nu har den nyvalgte formand sat sig i stolen for at blive siddende i mange år.

Se også: Ekspert: Parken-formands lønhop signaler store planer

- Jeg har sagt ja til jobbet og forventer, at det bliver for en lang periode, siger den nyvalgte formand, Bo Rygaard.

Han blev valgt uden modkandidat, men der var stor debat om formandshonoraret. Som det har fremgået de seneste dage i Ekstra Bladet stiger formandshonoraret i Parken fra 800.000 kr. til 1,4 mio. kr.

Og den beslutning var ikke alle aktionærer lige begejstrede for.

- Jeg forstår ikke, at vi skal være lønførende på området. Men det er vi med en lønstigning på 75 procent til formanden. Jeg er også meget interesseret i at høre, hvad Lønmodtagernes Dyrtidsfond (den tredje af storaktionærerne), siger til det her, sagde en af de mindre aktionærer, Ole Kjær.

En anden aktionær, Dan Pilegaard, var enig i den voldsomme stigning ikke var rimelig.

- Jeg har svært ved at forstå, at honoraret skal stige fra 800.000 kr. til 1,4 mio. kr. Jeg vil stille et ændringsforslag, hvor honoraret stiger til én million kroner, så kan vi næste år se om den nye formand er pengene værd, foreslog Dan Pilegaard.

Bo Rygaard ventes at blive den nye formand i Parken på generalforsamlingen onsdag. Han bliver også godt betalt for jobbet. Formanden for Parken skal have 1,4 mio. kr. om året, har bestyrelsen foreslået. (Foto: Gregers Tycho) Sport og Spil Scorer millionløn: Han skal give Parken vokseværk

Lønmodtagernes Dyrtidsfond svarede aldrig og det vakte ikke gehør hos aktionærflertallet at diskutere honoraret.

Men tingene blev sat på plads, da storaktionær Erik Skjærbæk, der ejer 21 procent af aktierne, gik på talerstolen.

- Henrik Møgelmose og jeg har arbejdet med at finde en ny formand. Vi har talt med seks-syv personer for at kredse os ind på den bedste til posten for at tilgodese aktionærerne.

- Bo Rygaard skal frasige sig nogle af sine bestyrelsesposter for at varetage jobbet hos os. Derfor kompenserer vi ham, siger Erik Skjærbæk og slår fast:

- Vi har en stor tiltro til Bo Rygaard. Og det er min forventning, at vi alle bliver glade for Bo Rygaard, siger storaktionæren.

Det gav ro hos de få utilfredse aktionærer med en forklaring. Bo Rygaard blev valgt og kan nu se frem til et årligt honorar på 1,4 mio. kr. for at passe formandsbutikken i Parken.

Den eneste udskiftning i Parkens bestyrelse var udskiftningen af formanden, John Dueholm, der blev afløst af Bo Rygaard.

Den øvrige bestyrelse består af Niels-Christian Holmstrøm, Karina Deacon, Henrik Møgelmose, Benny Olsen samt de to storaktionærer – Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen.

Se også: Flæskede Cornelius bevidst: Jeg ville stoppe ham

15 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere