Officielt: FCK henter Boilesen

Nicolai Boilesen er netop blevet præsenteret på et pressemøde

Foto: Jonas Olufson
Foto: Jonas Olufson
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

Kl. 12.00 indkaldte FC København til pressemøde for at præsentere en defensiv forstærkning til truppen.

Og som Ekstra Bladet allerede kunne fortælle tidligere på dagen blev den transferfrie venstre back Nicolai Boilesen præsenteret som ny mand i klubben, hvor han har fået en fireårig aftale med de danske mestre.

- Nicolai er for det første en fantastisk dygtig fodboldspiller med en høj spilintelligens og en stærk teknik. Han har international erfaring fra landsholdet, og så har han spillet masser af internationale kampe med Ajax. Vi er bevidste om, at han ikke har fået spillet kampe i lang tid på grund af situationen med Ajax, men vi har lagt en god plan for Nicolai, så han kan komme tilbage på sit højeste niveau. Vi glæder os meget til at arbejde med ham, siger manager Ståle Solbakken.

Boilesen selv glæder sig til de nye omgivelser.,

- FCK er en stor klub også internationalt set, og jeg glæder mig meget til at blive en del af det stærke setup, der er. Jeg har været væk fra kamp i en længere periode, og jeg ved, at der er et stykke arbejde, jeg skal have gjort, før jeg når mit bedste niveau.

Jeg ser virkelig frem til at komme i gang, så jeg kan bidrage til at vinde titler og få FCK frem på den internationale scene. Jeg er ikke i tvivl om, at jeg har valgt rigtigt med det her skifte, siger Nicolai Boilesen.

Det er kun få dage siden, at Nicolai Boilesen afviste en aftale med Grasshoppers. Tidligere har han også afvist en aftale med tyrkiske Trabzonspor, hvor han kunne tjene 12 mio. kr. nettokroner om året.

Flere belgiske klubber har også været inde i billedet uden der er kommet en aftale i stand.

Nu skifter den tidligere Brøndby-spiller til ærkerivalen fra FC København, hvor han i første omgang skal konkurrere med Ludwig Augustinsson om pladsen som venstre back.

Ludwig Augustinsson skal sælges senest næste sommer. Derved får Ståle Solbakken en ny back, der får tid til at blive spillet ind på holdet.

Nicolai Boilesen har nemlig ikke spillet en turneringskamp siden 15. maj sidste år. Han har brug for flere måneder for at komme i kampform efter den lange periode uden spilletid i Ajax.

Ståle Solbakken med et bredt smil under torsdagens pressemøde. Foto: Jonas Olufson
Ståle Solbakken med et bredt smil under torsdagens pressemøde. Foto: Jonas Olufson
 

Boilesen røg ud i Ajax-kulden sidste sæson, fordi han ikke ville forlænge sin aftale. Han ville gerne prøve nye udfordringer. Daværende cheftræner Frank de Boer statuerede et eksempel og sendte Boilesen ned at træne med Jong Ajax og forbød ham at træne og spise sammen med førsteholdstruppen.

Nu skal 24-årige Nicolai Boilesen have gang i karrieren igen. Han kommer ikke til at spille lige med det samme, men skal genvinde kampformen.

Nicolai Boilesen har fået stor del af sin fodboldopdragelse i Brøndby, hvorfra han skiftede i 2010 til Ajax. Han nåede dog aldrig at spille førsteholdsfodbold i Brøndby.

 

Blå bog: Nicolai Boilesen

24-årige Nicolai Boilesen skal i de kommende fire år spille for FC København.

Torsdag blev venstrebacken præsenteret hos de danske fodboldmestre.

Nicolai Boilesen spillede ikke en eneste kamp i sidste sæson på grund af en strid med sin daværende klub, Ajax. Hans kontrakt med den hollandske klub udløb efter sidste sæson.

Navn: Nicolai Boilesen
Født: 16. februar 1992 (24 år)
Spiller primært venstreback
Skiftede som 17-årig til Ajax Amsterdam fra Brøndby
Debuterede for Ajax' førstehold 3. april 2011
Debuterede for A-landsholdet 10. august 2011
Har spillet 15 A-landskampe, hvor han har scoret et mål

Så stærkt står FCK - Ståles nye hold

Zanka: Det her er en kæmpe forløsning

FCK opjusterer: Forventer gigantisk overskud

Ståle jubler: Vi kan slå flere af de store i Parken

Barske løjer venter: Dem kan FCK trække i CL

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+