Parken forventer endnu større minus i 2020

Coronarestriktionerne ser ikke ud til at blive lempet foreløbig. Det fører nu til en ny nedjustering i FCK

Det er mørke tider i FC København og selskabet bag fodboldklubben. Foto: Lars Poulsen
Det er mørke tider i FC København og selskabet bag fodboldklubben. Foto: Lars Poulsen

Selskabet bag FC København, Parken Sport & Entertainment, forventer et endnu større hul i pengekassen for 2020.

Fredag oplyser Parken i en fondsbørsmeddelelse, at man regner med et underskud på mellem 280 og 310 millioner kroner før skat grundet forlængede coronarestriktioner.

Hidtil lød vurderingen på et minus på mellem 200 og 250 millioner kroner.

Seier har 22,55 procent af aktierne i Parken Sport & Entertainment. Foto: Tariq Mikkel Khan Sport og Spil Kig væk, FCK-fans: Seier indrømmer

 

Det er blot tre uger siden, at Parken senest nedjusterede sine forventninger. Det skete, da FCK tabte til kroatiske Rijeka og missede en plads i Europa Leagues gruppespil.

Årsagen til fredagens nedjustering skyldes lavere forventninger til både Lalandia og FCK, der begge er hårdt ramt af coronarestriktioner.

 

- Med den seneste udmelding fra regeringen kan vi ikke forvente, at vi kan byde vores fans indenfor i Parken foreløbig, lyder det fra selskabets bestyrelsesformand Bo Rygaard, som samtidig kritiserer de gældende restriktioner.

- Det er en trist og alvorlig udvikling for fodbolden i Danmark, og vi mener heller ikke, at der er evidens for nødvendigheden af en så restriktiv tilgang. Vi har tværtimod bevist, at vi kan have op mod 8.000 tilskuere under sundhedsforsvarlige forhold.

- Jeg vil opfordre regeringen til at gentænke beslutningen og vise vilje til imødekommenhed, siger formand Bo Rygaard.

Parken forventer en omsætning på 510 til 560 millioner kroner for 2020. Det er en justering i forhold til tidligere, hvor man forudså en omsætning på 485 til 585 millioner kroner.

FCK fyrede tidligere på måneden Ståle Solbakken, men hvem er blandt kandidaterne til at tage over efter nordmanden? Billeder/Produktion: Ritzau Scanpix & Reuters/Maya Westander

For meget kiksede for Solbakken. Foto: Mads Claus Rasmussen/ Ritzau Scanpix Sport og Spil Uro i kulissen: Bagom Ståles chokfyring

Mathias Zanka Jørgensen løfter her mesterskabsppokalen i 2017. Nu skal han være med til at genrejse FCK. Ståle Solbakkens afgang efterlader et kæmpehul. Foto: Lars Poulsen. Sport og Spil FCK's alvorlige tilbageslag: Et utal af udfordringer venter

Robert Platek fik SønderjyskE for et beløb i omegnen af 40 mio. kr. Sportsligt er sæsonen også startet fint med tre hjemmesejre over FCM, AaB og Brøndby. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix Sport og Spil Superligaen Indefra: Scorede Superligaklub for 40 mio. kr.

123 kommentarer
Vis kommentarer