Peter Ankersens skæbneforår: Kæmper for ny FCK-kontrakt

Peter Ankersen vil blive i FC København, og han håber at en god forårssæson kan bane vejen for en permanent kontrakt med klubben

Efter en svær start er Ankersen nu klar til at slå sit navn fast hos FCK. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Efter en svær start er Ankersen nu klar til at slå sit navn fast hos FCK. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Da Peter Ankersen kom til FC København i sommer, var det med store forventninger fra alle parter om, at han ville blive en stor succes i klubben. Alligevel blev der blot lavet en lejeaftale, så alle kunne se hinanden an i den første sæson, og derfor er Peter Ankersen fortsat under lup i FC København.

Højrebackens første halvår var blandet, og han udtalte selv, at han havde haft en svær start, og nu venter så et afgørende halvår for Ankersen, der håber at slå sit navn fast i bevidstheden hos Ståle Solbakken og de øvrige beslutningstagere i FCK.

- Jeg håber selvfølgelig på, at jeg kommer til at spille. Det er selvfølgelig ikke kun min beslutning, men det er mig, der skal gøre mig fortjent til det. Jeg håber og tror på mig selv, så jeg går ud fra, at jeg skal spille fra start. Det er min klare ambition, siger Peter Ankersen til tipsbladet.dk.

Han er helt klar over, at han har meget på spil i foråret.

- Jeg har en kontrakt at spille for, for jeg vil gerne blive i klubben, hvis klubben vil have mig. Det er op til mig selv at bevise, at jeg skal have pladsen. Der er hård konkurrence på alle pladser, så jeg er ikke selvskrevet, men jeg tror på mig selv, siger Peter Ankersen, der trods konkurrencen fra Tom Høgli og Christoffer Remmer mener, at han er den bedste højreback i truppen.

- Jeg har de største spidskompetencer. Vi har alle et højt bundniveau, men jeg tror på mig selv og mener, at jeg er den bedste. Jeg håber, at jeg kommer til at spille, men jeg ved at den næste står klar, hvis jeg får en dårlig periode. Det gælder om at holde sig selv skarp, og hvis jeg formår det, er jeg sikker på, at jeg kommer til at spille, siger Peter Ankersen.

Se også: Steinlein: Regner med en ny forsvarsspiller

Han har været glad for sin første tid i FC København, og han har derfor et stort ønske om at blive i klubben.

- Lejeaftalen blev lavet for at se hinanden an. Ståle var meget interesseret i at få mig til klubben, og jeg har tidligere sagt, at jeg gerne ville spille for FCK. Chancen opstod i sommer, og så gjaldt det bare om at springe på. Vi skal sætte os her i foråret og snakke om, hvad der skal ske, når lejeaftalen udløber.

Peter Ankersen er meget opsat på at vise den bedste udgave af sig selv i foråret, så FC København udnytter den købsoption, klubben sikrede sig i forbindelse med lejeaftalen med Red Bull Salzburg.

- Det er mit indtryk, at klubben er tilfreds med det, de har set indtil videre, men jeg ved også, at jeg kan lægge flere lag på mit spil. Jeg har endnu ikke været helt oppe at ringe, ligesom sidste gang, jeg var i Danmark. Jeg vil forsøge at ramme det niveau i foråret, og jeg føler selv, at jeg er kommet tilbage i god form. Alle forudsætningerne er der, så det er bare op til mig selv at bevise, at jeg stadig er den gamle spiller. Det er jeg sikker på, at jeg kan vise i foråret, og så må vi se, hvad der sker, siger Peter Ankersen.

Peter Ankersens kontrakt med Red Bull Salzburg løber frem til sommeren 2018.

Se også: Trods Superliga-bejlere: Ung FCK-back dropper lejemål

Se også: FC København forlænger med norsk landsholdsback

3 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere