Peter Kjær: FCK har gjort et kup

Der kan ligge en god fortjeneste og vente på FCK, hvis de en dag sælger Rasmus Falk videre, mener TV Sports fodboldekspert

Rasmus Falk i kamp for U21-landsholdet. Han har en enkelt A-landskamp på cv'et. Men det kan blive dtil mange flere, hvis han gør det godt i FCK. (Foto: AP)
Rasmus Falk i kamp for U21-landsholdet. Han har en enkelt A-landskamp på cv'et. Men det kan blive dtil mange flere, hvis han gør det godt i FCK. (Foto: AP)

FCK har gjort et kup, når de henter 24-årige Rasmus Falk på en fri transfer til sommer. Intet mindre, mener TV3 Sports fodboldekspert Peter Kjær.

- Hvis der er noget, der er et kup, så må det være at hente Rasmus Falk transferfrit, siger Kjær.

- Det er det tætteste, man kan komme på penge i banken. FCK får en spiller i en god alder, og selvom de skal give ham en god løn, så er det jo godt givet ud, hvis han inden for et par år udvikler sig endnu mere og kan sælges videre til udlandet.

- Til den tid vil han stadig have en god alder, og han vil have bygget på i FCK. Hvis de kan bygge 10 procent flere muskler på ham, så står han snorlige, og så er han også blevet mere interessant for nogle større klubber i udlandet, vurderer Kjær.

Se også: Officielt: Falk skifter til FCK

- Han har fået en fire-årig kontrakt, og det kan da godt være, at han også er i FCK om fire år. At han bare spiller med. Men jeg kan sagtens se ham udvikle sig og blive en rigtig god spiller.

- Nu kommer han så til at lære at leve med et større pres, som man er under i klubber som Brøndby, FCK og FC Midtjylland.

- Det ligger også lidt i kortene, synes jeg, at Nicolai Jørgensen skal væk til sommer. Men hvis ikke det sker, så skal Falk saftsusme løfte sig for at komme på holdet. De har folk som Bashkim Kadrii, Kasper Kusk, Nicolai Jørgensen, der kan spille de samme pladser. Så han skal også lære at leve med en større konkurrence.

Hvis Jørgensen bliver solgt, og Falk tager over efter ham, hvor ser du så hans styrker i forhold til Jørgensen?

- Den var svær. Nicolai Jørgensen er nok Superligaens bedste spiller lige nu. Så det er lidt en unfair sammenligning.

 Se også: Rasmus Falk lagt for had blandt OB-fans

- Men kigger man på Falks vendinger og driblinger, så er det jo på et andet niveau end de fleste. Der er han simpelthen suveræn. Når man står derude og kigger på, at han omringet af fire spillere kommer igennem med en hurtig vending. Det er han bare exceptionelt god til.

- Og så er han nok også mere en to-vejs-spiller end Jørgensen. Falk er ikke en decideret to-vejs-spiller, han er trods alt en offensiv spiller, men han arbejder også bagud.

- Han kan løse en rolle på midtbanen, hvis han ligger på kanten, og være pligtopfyldende i det defensive også. Han er ikke for fin til at arbejde hårdt. Og det passer jo også vældig godt med den måde, Ståle gerne vil have sine spillere til at tænke.

- Så alt i alt kan man vist ikke kalde det andet end et kup, siger Peter Kjær.

27 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere