Annonce:
Annonce:

Planlægningskaos: FCK har sovet i timen

- FCK og Ståle Solbakken skal få styr på administrationen, så de melder ind med indsigelser, før kampvalgene bliver planlagt, siger Kim Mikkelsen, sportschef på TV 3 Sport

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

Ståle Solbakken var igen efter topkampen mod FC Midtjylland ude med riven overfor programplanlægningen i Superligaen.

Mestertræneren er utilfreds med, at FC København skulle spille søndag aften, når der skal spilles Champions League onsdag mod Leicester i Parken.

Men det viser sig faktisk, at FC København slet ikke reagerede tilbage i august, da klubben havde mulighed for at gøre indsigelse mod kampprogrammet de kommende måneder.

Pinligt forløb for FCK
- Jeg synes Ståle Solbakken og William Kvist skulle banke på inde hos direktør Anders Hørsholt og spørge ham, hvorfor han har været med til at sælge nogen rettigheder til TV, hvor reglerne er som de er.

Annonce:

- Hvis de er så forfærdelige, som Ståle Solbakken giver udtryk for, må han jo brokke sig til sin chef, i stedet for at skælde ud på os. Især fordi hele forløbet er lidt småpinligt for FCK, siger Kim Mikkelsen, sportschef på TV 3.

Forløbet ifølge ham har nemlig været den, at Divisionsforeningen medio august rykker klubberne for input til kampprogrammet for de kommende måneder. 25. august kommer Champions League-programmet og den 26. august bliver kampene lagt fast på et telefonmøde.

Kim Mikkelsen møder siden Ståle Solbakken på FCKs træningsanlæg en af de sidste dage i august. Her taler de om kampprogrammet for de kommende måneder, uden FCK-træneren gør opmærksom på problemet med udekampen mod FC Midtjylland søndag aften forud for Champions League-kampen mod Leicester onsdag i Parken.

Annonce:

Vågnede én uge for sent
- Da de her kampvalg blev foretaget havde FCK, til trods for at de blev opfordret til at komme med ønsker, intet sagt. Det skete først over en uge efter kampvalgene var lavet og offentliggjort til trods for, at de både af os og Divisionsforeningen var blevet opfordret til at komme med kommentarer og ønsker.

- Og på det tidspunkt er der altså mange interesser – herunder blandt andet andre holds kampe som skal tages i betragtning, forklarer Kim Mikkelsen.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger reagerede FC København først i starten af september, da programmet endeligt var fastlagt.

- Som sagt synes jeg, at Ståle burde snakke med sin direktør, og I (medierne, red) burde spørge FCKs ledelse, om de er enige med deres cheftræner i kritikken af os. Og så bør Ståle Solbakken og FCK få styr på deres administration, så de rent faktisk melder ind, før kampvalgene bliver planlagt, siger Kim Mikkelsen til Ekstra Bladet.

Vores fejl er en detalje
Ståle Solbakken kan ikke forstå, at FC København og for den sags skyld andre danske klubber, der spiller europæiske gruppespilskampe ikke får endnu bedre arbejdsbetingelser.

Annonce:

Når Ståle Solbakken efter søndagens 3-1 sejr over FC Midtjylland igen råbte op, var det ikke kun på FCKs vegne, men på hele fodbold-Danmarks vegne.

Men hvorfor kom FCK først én uge efter kampprogrammet blev lagt frem med indsigelser til kampene her i september-oktober?

- Det er en detalje, hvis vi har lavet en fejl og er kommet for sent med vores henvendelse. Men helt ærlig bør det ikke være muligt at flytte en kamp, der først skal spilles ti uger senere, spørger Ståle Solbakken og tilføjer:

- Min pointe er, at det her udelukkende handler om de danske klubber skal have de bedste forberedelsesbetingelser til europæiske kampe.

- Det er ikke kun i det aktuelle tilfælde jeg tænker, hvor vi spiller søndag aften (mod FC Midtjylland) og igen onsdag (mod Leicester). Jeg tager det her problem op for dansk fodbold. Vi er alle i samme situation. Og det handler om, at vi skal have bedre betingelser, siger Ståle Solbakken.

Har du ikke taget det her problem op med din direktør, Anders Hørsholt?

- Jeg har taget det op med alle i hele verden…..

Annonce:

Ståle Solbakken har en løsning på problemet fremadrettet, så de danske klubber får bedre betingelser, når de er med i et europæisk gruppespil.

- Hvis du spiller Champions League tirsdag, må du nogle gange spille lørdag. Men det er bedst at spille fredag, som jeg ser Brugge og Porto har gjort i sæsonen.

- Hvis du spiller onsdag, skal du spille fredag eller lørdag. Du spiller ikke turneringskamp om søndag. Og slet ikke søndag aften. Det gør ingen andre nationer, når deres hold spiller europæisk. De kan sætte sig ned og tælle antallet af dage tilbage fra Champions League kampene, så spillerne får den nødvendige hvile. Sværere er det altså ikke, påstår Ståle Solbakken.

Han nægter dog at bruge det sammenpressede program som nogen som helst undskyldning, hvis FCK får et dårligt resultat mod Leicester onsdag i Parken. FCK-træneren er nemlig godt tilfreds med sundhedstilstanden i sin trup forud for mødet med de engelske mestre.

- Vi kommer ikke med nogen undskyldninger. Alle spillere ser friske ud. Når jeg ser bort fra uaktuelle Nicolai Boilesen og skadede Danny Amankwaa, så har jeg alle spillere til rådighed.

- Jeg kan frit plukke fra øverste hylde, efter spillerne har fået massage og restitution, understreger Ståle Solbakken.

'Lav nu de Superliga-regler om'

 

Ståle Solbakken kalder kampkalenderen for selvmord

Frustreret FCM-træner: Træt af dommer-fejl

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: