Der udspillede sig voldsomme scener i aftes på Brøndby Stadion, da hjemmeholdet spillede mode arvefjenderne FCK.
Uroligheder startede i forbindelse med Brøndbys scoring til 1-0 i sidste minut. TV-billeder viste, at en kontrollør blev slået i hovedet, hvorefter balladen brød ud.
Flere kampklædte betjente stormede efterfølgende tribunen, hvor de forsøgte at stoppe urolighederne.
- To af vores kollegaer fik mindre skader. Derudover blev flere af vores betjente eksponeret for det, vi mener er peberspray, som de fik i øjnene. De blev deroppe, og de er alle sammen okay, siger vicepolitiinspektør i Vestegnenens Politi og operationsansvarlig for kampen i går, Brian Toftemann.
Bag om balladen: FCK-fans i internt opgør med politiet
Han fortæller, at han ikke har set så voldsomme scener i mange år.
- Det er heldigvis noget, der sker sjældent. Det var selvfølgelig en voldsom oplevelse for vores betjente. Det var en fuldstændig uacceptabel opførsel fra de mange FCK-fans. Det har intet med sport at gøre, siger Brian Toftemann.
Han fortæller, at balladen efterfølgende blev stoppet på stadion, og at de voldsomme kampe ikke fortsatte, da kampen blev afsluttet. Heller ikke hjem i særtoget fra Brøndby til Hovedbanegården, oplevede politiet, at de mange fans gik amok.
- Vi har anholdt seks personer i forbindelse med episoden i går. De er sigtet for vold mod tjenestemand, vold og overtrædelse af våbenloven. De er alle løsladt igen, siger Brian Toftemann og fortsætter:
- Der er lige nu et større efterforskningsarbejde i gang, og vi har en masse videoovervågning, som vi skal have gennemgået. Vi regner med, at vi kan få fat i resten af dem, der skal strafforfølges, siger han,
Selvom de seks anholdte ikke bliver fremstillet i grundlovsforhør så opretholdes sigtelserne stadig.
- Hvordan kan de overhovedet få lov til at tage peberspray og romerlys med ind på banen?
- Det kan jeg ikke svare på. Det er ikke vores ansvar, men Brøndby Stadions. Vi bliver tilkaldt, da det begynder at blive voldsomt, og ellers har vi som sådan ikke noget at gøre med kampen, siger vicepolitiinspektøren.
Opfordring fra Brøndbys sportsdirektør: Fans må kigge hinanden efter
'Kyllingen' var på stadion
Blandt tilskuerne var Ekstra Bladets cykelekspert Michael Rasmussen, og han oplevede balladen på allernærmeste hold sammen med sin 11-årige søn, dennes jævnaldrende kammerat, samt nogle venner.
- Vi havde faktisk pladser i det område, som allerede inden kampen var blevet rømmet for tilskuere af sikkerhedsmæssige årsager, siger Michael Rasmussen til Ekstra Bladet.
- Vi blev flyttet, så det var meget heldigt, for ellers var vi blevet ramt af de romerlys, der landede lige på de sæder, hvor vi skulle have siddet, siger Rasmussen.
I alt er der 19 sager med betjente, der er blevet udsat for vold i forbindelse med kampen.