Poulsen: Sandheden om mit FCK-skifte

- Jeg valgte FCK af lyst, ikke af nød, forklarer Christian Poulsen, der håber at kunne hjælpe FCK med at dominere kampene i forårets guldkamp

FCK-spillerne havde mandag første træningsdag efter juleferien. (Video: Linda Johansen)

Sådan en første træningsdag i januar med iskold støvregn, blæst og snot og mørke skyer - og Christian Poulsen er ikke helt tilfreds med det hele.

Ekstra Bladet viderebragte søndag en historie fra det hollandske blad Voetbal International og journalisten Simon Zwartkruis, der skrev, at Christian Poulsen gerne ville være blevet i Ajax Amsterdam i sommer, men at klubben afviste den mulighed, da den allerede havde sikret sig Niki Zimling til pladsen på den kontrollerende midtbane.

Derfor stod Poulsen tilbage med to valgmuligheder: Han kunne indstille karrieren eller finde en ny adresse at gøre sig gældende på. Poulsen valgte sin gamle klub FC København. Men det var bestemt ikke af nød, forklarer Poulsen.

FCK-spilleren Christian Poulsen fortrød angiveligt, at han sagde farvel til Ajax i sommer. (Foto: Lars Poulsen) FC København Træner afslører: Christian Poulsen valgte FCK af nød

- Jeg synes, det var en lidt sjov overskrift, at jeg valgte FCK af nød. Fakta er noget helt andet ud fra mit synspunkt, siger Poulsen efter den første træningsdag i 2015.

- Jeg synes, det er lidt nedladende både over for mig og FCK at udlægge det på den måde.

- Ajax kontaktede mig i slutningen af sidste sæson, hvor de gerne ville forlænge med mig, og de kontaktede mig også i løbet af sommeren. Da jeg så senere hen har fået tænkt over det og spørger, om de stadig har interessen, så havde de valgt noget andet.

Første dag med drengene bød på en masse løb, inden der blev gennemført nogle tekniske øvelser. (Foto: Linda Johansen)
Første dag med drengene bød på en masse løb, inden der blev gennemført nogle tekniske øvelser. (Foto: Linda Johansen)

- Men jeg stod også med en hel del udenlandske tilbud på skrift. Jeg føler ikke, jeg skal forsvare mig selv, men jeg synes, det er en lidt sjov historie.

- Jeg valgte FCK af lyst, ikke af nød. Fordi det var her, jeg startede i Danmark, og det var her, jeg så en spændende mulighed, selvfølgelig også for at vende hjem og bo i København, siger Poulsen.

Midtbanespilleren håber nu at kunne sætte et stort aftryk på forårets guldkamp - for efteråret blev ikke helt, som han havde håbet.

- Jeg føler jo stadig, at jeg ikke rigtig er kommet ud med det, jeg gerne ville, griner Poulsen og tager straks fat i den situation, der kom til at præge hele hans efterår:

Kevin Foley i aktion for Wolverhampton. (Foto:AP) FC København FC København henter irsk landsholdsspiller

- Den Nordsjælland-kamp, hvor jeg blev smidt ud efter 25 minutter ... derfra havde jeg håbet, at nu starter jeg, nu bygger jeg videre herfra med at spille og være med til at hjælpe holdet, så vi kunne blive mere dominerende i kampene. Der håbede jeg selvfølgelig, at jeg kunne være en faktor, og det er også det, jeg stiler efter i foråret.

- På træningsbanen og i det daglige synes jeg, jeg rammer noget af det rigtige, men det er klart, at det røde kort satte mig tilbage. Og jeg føler, jeg har meget mere at give, end hvad det er blevet, siger 34-årige Poulsen, der endnu ikke kan forholde sig til, hvad der skal ske til sommer, når kontrakten udløber.

Vejret var ad h til, men humøret i FCK-truppen var fyldt med forventning til guldkampen i foråret. (Foto: Linda Johansen)
Vejret var ad h til, men humøret i FCK-truppen var fyldt med forventning til guldkampen i foråret. (Foto: Linda Johansen)

- Jeg kigger meget på lige nu og her, hvor vi er. Jeg glæder mig til at give den gas i foråret, og håber, vi kan få tinge til at hænge endnu bedre sammen, få nogle nye spillere integreret og angribe forårssæsonen. Så må vi se senere, hvordan vi står resultatmæssigt, hvad nummer vi er i rækken.

- Men for mig handler det hele tiden om, om jeg kan være med til at gøre en forskel, på banen og i truppen, siger Poulsen.

Kristoffer Olsson (Foto: Polfoto) FC Midtjylland FCMs nyindkøb sendes hjem med skade

0 kommentarer
Vis kommentarer