Annonce:
Annonce:

Rasende Ståle om dommer: Det er så svagt!

- Han kommer med 200 kilometer i timen og sparker Høgli ned, da bolden allerede er væk. Hvad er så rødt kort? sagde Ståle Solbakken om dagens mest omdiskuterede situation på Brøndby Stadion

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

BRØNDBY STADION (Ekstra Bladet): Det kan godt være, Ståle Solbakken havde besluttet med sig selv, at han ikke ville gøre en stor sag ud af det frispark, Ronnie Schwartz begik på Tom Høgli efter fem minutter af søndagens opgør mellem Brøndby og FCK.

Da nordmanden kom ud for at tale med pressen efter kampen, redegjorde han stille og roligt for, hvorfor FCK havde tabt kampen med 1-0. Og understregede også, at Schwartz' forseelse var til 'soleklart rødt kort'. Men at det ikke skulle være nogen undskyldning for, at hans hold havde tabt.

Overraskende helt i drabeligt derby

Annonce:

- Du kan ikke dømme et derby, hvis du ikke tør tage de afgørelsser. Hvis det var sket midt i 2. halvleg, havde han ikke været i tvivl. Men han tør ikke. Der står en fjerdedommer og kigger, står linjedommer og kigger. Står en dommer og kigger. Og han tør ikke. Hvis ikke det er en udvisning, så kan vi jo spille rugby, sagde Solbakken.

Da nordmanden derefter blev konfronteret med den omstændighed, at blandt andre den tidligere topdommer Kim Milton ikke mente, der var rødt, kunne han ikke holde den indestængte vrede tilbage.

- Hvad er et rødt kort så?! sagde Solbakken.

- Han kommer med 200 kilometer i timen og sparker Høgli ned, da bolden allerede er væk. Hvad er så rødt kort? Det siger vel mere om Kim Milton end om nogen andre, skummede Solbakken.

Se den kontroversielle situation i videoen øverst i artiklen.

Tom Høgli blev efter kampen kørt på hospitalet, muligvis med et brud på ryggen, oplyste FCK-manageren, der derefter gik hårdt til dommer Jakob Kehlet og dennes vurdering af situationen.

Annonce:

- At skulle stå her og diskutere det! Det er helt, helt, helt baglæns ikke at kunne træffe den afgørelse. Det er så svagt. Han tør jo ikke. Det er i sådan nogle situationer, men skiller sig ud som en, der kan dømme den type kampe, eller ikke kan. Du må dømme det, det du ser.

Her fejlede Ståle i hårdt derby

Er du ikke bange for at få karantæne for at sige sådan noget?

- Du spørger mig, om jeg synes, der er rødt kort. Jeg må vel få lov at sige, hvad jeg mener. Jeg siger, det er klart rødt, fordi det er en hensynsløs tackling med 200 kilometer i timen. Bolden er blevet spillet, og han kommer bagfra, eller fra siden, og han giver ikke Tom en mulighed for at forsvare sig, så han bliver muligvis alvorligt skadet.

- Man må turde tage den beslutning. Havde det ikke været i 4. minut, så var der kommet en udvisning. Hvis jeg får karantæne for at sige dét, så bor vi ikke i et frit land, sagde Ståle Solbakken og kiggede til højre, hvor Ronnie Schwartz stod to meter væk og forklarede sin hårde tackling for en flok andre journalister.

Se karaktererne: Brøndby-helt var bedst af alle

Annonce:

- Det er ikke sådan, at jeg klandrer ham (Schwartz), fortsatte Solbakken.

- Han er klar, han spiller sit første derby, han vil sætte præmisserne. Han vil vinde sine indbyrdes dueller. Og han mister hovedet i 1/10 sekund. Det kan ske for alle. Men derfor har vi dommere med. For at tage den afgørelse, sagde Solbakken, der derefter forklarede, at hans hold havde spillet for langsomt og med for få gennembrud til at true Brøndby.

- Det var et klart skridt tilbage i forhold til de sidste 5-6 kampe. Selvfølgelig resultatmæssigt, men især spillemæssigt, mente Solbakken.

Du kan se Solbakken rase ud i interviewet herunder:

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: