Robert Skov slår legendarisk målrekord

Superliga-topscorer Robert Skov scorede i sæsonens sidste kamp og nåede op på 29 mål. Han er dermed den spiller, der har scoret flest mål i løbet af en sæson i den bedste danske række nogensinde

Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

PARKEN (Ekstra Bladet): Robert Skov skrev dansk fodboldhistorie, da FC København rundede sæsonen af i Parken.

Godt nok tabte mestrene skuffende 1-3 til FC Nordsjælland, men Superliga-topscoreren lavede sit 29. sæsonmål, og han er dermed den spiller, der har scoret flest mål i løbet af en sæson i den bedste danske række.

Hans Aabech, Allan Hansen og Brøndbys nuværende sportsdirektør Ebbe Sand blev overhalet i historiebøgerne, og for de hvidklædte var det så ubetinget højdepunktet i kampen, der også bød på et farvel til William Kvist efter 425 kampe i FCK-trøjen.

For ingen af holdene var der noget på spil, og det hjalp heller ikke ligefrem med badedyr og badebolde på banen.

Det er en tradition i Parken, at FCK-publikummet i 13. minut af sæsonens sidste hjemmekamp fornøjer sig med alskens strandudstyr på tribunen.


De fik ikke meget at fornøje sig over fra banen.

Nuvel, FCK’erne havde da et par chancer, men Viktor Fischer sparkede over i første minut, og Nicolai Larsen behøvede hverken at demonstrere verdensklasse for at redde Jonas Winds hovedstød eller Mohamed Daramys flade afslutning midt i halvlegen.

Til gengæld var det godt nappet af FCN-keeperen, da Peter Ankersen i 25. minut fik chancen tæt under mål.

Frispilningen stod Robert Skov for, da han ignorerede publikums ’skyyyyyyyd’ og i stedet spillede backen fri.

Superliga-topscorer Skov stod før opgøret noteret for 28 scoringer og kunne sætte en helt enestående rekord.

I den bedste danske række er det aldrig sket, at en spiller har lavet 29 mål på en sæson, så for FCK’erne handlede kampen i høj grad om at give Skov chancen for at skrive historie.

Som publikummet i Parken sang: ’Kom nu, Robert Skov, scor et mål’.

Viktor Fischer fremtvang efter en halv time et frispark lige uden for feltet, og Parken sitrede, men Skov sendte sit spark lige i muren.

FC Nordsjælland var ikke kommet for at agere statister i FCK’s fest, og særligt Jonathan Amon udmærkede sig på venstrekanten.

FCK’erne havde svært ved at fange amerikaneren og måtte indimellem tage hårde midler i brug. Zeca stoppede to gange Amon i 1. halvleg, men slap mirakuløst til pause uden en advarsel.

Det kunne have været to, men dommer Michael Johansen kastede ikke om sig med kortene i sin sidste kamp.


FC Nordsjælland fik fem minutter før pausen en kæmpe mulighed for at komme foran, da Jesse Joronen kom helt skævt ud til en lang fremlægning.

Men Amon tøvede, og i samarbejde med Vavro fik den finske målmand forhindret det, der ellers lignede en FCN-scoring.

Den kom dog kort efter.

Andreas Skov Olsen lagde bolden skråt bagud til Mohammed Kudus, og fra kanten af feltet kunne ghaneseren med en flad afslutning bringe FC Nordsjælland i front.

Spillet bølgede frem og tilbage i begyndelsen af 2. halvleg, og der var pæne muligheder i begge ender af banen, og efter en times spil blev FCK’s nummer 29 så historisk.

Robert Skov tog sagen i egne fødder og løbe det meste af en halv banehalvdel.

Afslutningen sneg sig forbi Nicolai Larsen, og Robert Skov sneg sig akkompagneret af et kæmpe jubelbrøl forbi Hans Aabech, Allan Hansen og Ebbe Sand i historiebøgerne.

Mine damer og herrer … 29 mål!


Det blev til en Skov-scoring mere, men den blev sat ind af gæsternes Andreas Skov Olsen, der tyve minutter før tid udnyttede sløset forsvarsspil.

Han fik alt for meget tid og plads og satte sikkert sin 22. sæsontræffer i nettet.

De 26.164 tilskuere fik ikke flere FCK-mål, men et sidste glimt af William Kvist i en FCK-trøjen. Han fik de sidste minutter og kunne fra banen se indskiftede Ibrahim Sadiq lægge en dæmper på guldfesten.

Igen viste hjemmeholdet passivt forsvarsspil, og Sadiq scorede sikkert. Det affødte lidt piften i Parken, og FCK'erne havde nok håbet på en bedre opvarmningen til den store mesterskabsfest...

'Jeg har bandet Ståle hele vejen til Norge flere gange'

- Det er min bedste sæson som målskytte

Nicki Bille afslører eksotisk fodbold-comeback

Her er FCK’s 77-årige superfan

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+