Rystet 'Kylling' helt tæt på ballade: Romerlys landede på sæderne

Michael Rasmussen oplevede FCK-bøllernes ballade fra nærmeste hold

Søndagens store opgør i dansk fodbold mellem Brøndby og FC København blev skæmmet af tilskuerballade, da FCK-bøller røg i infight med kontrollører og politi umiddelbart efter Brøndbys afgørende 1-0-scoring i dommerens overtid.

Se de uhyggelige billeder af tilskuervolden i tv-klippet over artiklen

Blandt tilskuerne var Ekstra Bladets cykelekspert Michael Rasmussen, og han oplevede balladen på allernærmeste hold sammen med sin 11-årige søn, dennes jævnaldrende kammerat, samt nogle venner.

- Vi havde faktisk pladser i det område, som allerede inden kampen var blevet rømmet for tilskuere af sikkerhedsmæssige årsager, siger Michael Rasmussen til Ekstra Bladet.

- Vi blev flyttet, så det var meget heldigt, for ellers var vi blevet ramt af de romerlys, der landede lige på de sæder, hvor vi skulle have siddet, siger Rasmussen.

Det hele startede, da Brøndbys Simon Tibbling scorede til 1-0 få sekunder, før de 90 minutter var gået.

- Så bliver der udvekslet meninger på tværs mellem de nærmeste fans, der kan råbe hinanden op, og så begynder de første øl-glas at flyve på tværs, og der er en vagt, der bliver ramt, og så tager det hele bare fart, siger Rasmussen.

- Afspærringen bliver revet væk, og det var en lille smule ubehageligt. På det tidspunkt havde politiet ikke meget kontrol over situationen, og der gik et par minutter før de fik forstærkning og fik det under kontrol, siger Rasmussen.

- I det øjeblik er vi ikke mere end 10-15 meter væk fra de maskeklædte folk, og det er ikke behageligt, og vi var nok lidt rystede, siger Rasmussen.

Politiet løber ned til FCK-bøllerne. Foto: Jens Dresling
Politiet løber ned til FCK-bøllerne. Foto: Jens Dresling

Kampen blev vundet af Brøndby. Foto: Jens Dresling
Kampen blev vundet af Brøndby. Foto: Jens Dresling
 

Den tidligere cykelstjerne sad på langsiden, men helt nede i den ende, hvor man havde FCK-fansene som naboer. De var rykket en etage op i forhold til, hvor de rigtigt skulle sidde. Længe var det også en fin oplevelse.

- Det var meget festligt under kampen, men så stak det sgu godt nok af, da der blevet scoret i sidste minut, siger Rasmussen, der var til sit første derby.

- Min søn er bindegal med fodbold og hjemme på ferie, og det her er den største kamp i Danmark, så naturligvis skulle vi ind og se den, siger Rasmussen.

- Eller valget stod faktisk mellem den kamp, og så EM i cykling i Herning, og det havde nok været væsentlig mere fredeligt, siger Rasmussen.

Balladen til derbyet er dog ikke noget, der gør, at Michael Rasmussen og søn fremover holder sig væk fra lignende kampe.

- Nej, det er det ikke. Jeg håber, at det her får konsekvenser, og forhåbentlig holder det så nogle af ballademagerne væk næste gang, for det hører ingen steder hjemme det her, siger Rasmussen.

Michael Rasmussen og den 11-årige søn var kun 10-15 meter fra FCK-bøllerne, da de lavede ballade. Foto: Claus Bonnerup
Michael Rasmussen og den 11-årige søn var kun 10-15 meter fra FCK-bøllerne, da de lavede ballade. Foto: Claus Bonnerup

Justitsministeren raser: De fodboldbøller skal aldrig på stadion igen

 FCK-boss: Pinligt! Det er en skændsel

Politiet stormede banen: Meget sjælden aktion

Spiller pryglet efter nedrykning: Så rå er svenske hooligans

Danske hooligans trapper op til krig