Så meget får han: Kæmpe lønhop til Parkens formand

Når Bo Rygaard onsdag bliver valgt som ny formand, får han 1,4 mio. kr. i formandshonorar

Der er lagt op til, at Bo Rygaard skal have 1,4 mio. kr. i honorar, når han på onsdag bliver valgt som Parkens nye formand. (Foto: Gregers Tysco)
Der er lagt op til, at Bo Rygaard skal have 1,4 mio. kr. i honorar, når han på onsdag bliver valgt som Parkens nye formand. (Foto: Gregers Tysco)

FC København har Superligaens største spillerbudget. Men fra på onsdag træder Parken Sport & Entertainment også ind på den helt store scene, når koncernen på generalforsamlingen vedtager det nye honorar til formanden.

John Dueholm stopper på posten. Han afløses af Bo Rygaard. Og det betyder et gevaldigt lønhop på den konto.

John Dueholm har senest modtaget 800.000 kr. for tjansen som formand for selskabet.

I fremtiden skal Bo Rygaard have 1,4 mio. kr. som bestyrelsesformand i Parken.

Det er, hvad der er lagt op til fra flertallet af aktionærerne – Erik Skjærbæk, Karl Peter Korsgaard Sørensen og Lønmodtagernes Dyrtidsfond – der suverænt bestemmer, hvad der skal ske i koncernen.

Med et årligt honorar på 1,4 mio kr. vil Bo Rygaard være den suverænt bedst lønnede formand i Superligaen, men nu kan han selvfølgelig indvende, at han også skal stå i spidsen for den suverænt største forretning.

Med et honorar på 1,4 mio. kr. bliver Bo Rygaard blandt de bestyrelsesformænd, der får mest for at passe posten. Han er tæt på at snige sig ind på top-10 listen over de bedst lønnede formænd i dansk erhvervsliv.

Formandshonorar til 400.000 kr.
Ekstra Bladet har undersøgt, hvad formændene får i de øvrige Superliga-klubber.

Faktisk er formandshonoraret 0 kr. i otte af Superligaens 12 klubber. Hverken i SønderjyskE, Silkeborg, FC Nordsjælland, Randers, Esbjerg, Hobro, FC Vestsjælland og FC Midtjylland udbetales der honorar for formandstjansen.

Det gør der til gengæld i de fire øvrige klubber – FC København, Brøndby, AaB og OB.

Jan Bech Andersen, der ejer over en fjerdedel af aktierne i Brøndby, fik sidste år 268.000 kr. i formandshonorar på Vestegnen. Men han sad også kun i stolen i otte måneder. Formandshonoraret er 400.000 kr. på årsbasis i Brøndby.

I AaB får Finn Viggo Nielsen 204.000 kr. for at lede møderne. Til gengæld er honoraret yderst beskedent til Niels Thorborg i Odense Sport & Event. Her får han 15.000 kr. om året for at lede butikken.

Læs mere om baggrunden for den enorme stigning i EKSTRA eller i dagens udgave af Ekstra Bladet ...

Bo Rygaard ventes at blive den nye formand i Parken på generalforsamlingen onsdag. Han bliver også godt betalt for jobbet. Formanden for Parken skal have 1,4 mio. kr. om året, har bestyrelsen foreslået. (Foto: Gregers Tycho) Sport og Spil Scorer millionløn: Han skal give Parken vokseværk

23 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere