Se listen: Dansk tifo brager ind blandt verdens bedste

FC Københavns imponerende tifo mod Brøndby fra sidste års derby gør sig bemærket på international liste over verdens bedste

FCK-tilhængernes imponerende tifo fra sidste års møde med Brøndby er blevet internationalt anerkendt. (Foto: Jens Dresling)
FCK-tilhængernes imponerende tifo fra sidste års møde med Brøndby er blevet internationalt anerkendt. (Foto: Jens Dresling)

Det kan godt være, at dansk klubfodbold rasler nedad på UEFA's koefficientliste, og det er blevet til talrige øretæver ude i Europa i løbet af de seneste sæsoner.

Men hvor det halter på banen, er historien en helt anden på tribunen. Her har de danske fans ikke holdt sig tilbage fra at vise international format, og med flere opfindsomme og fantasifulde tifoer er det blevet til anderledes markant anerkendelse uden for landets grænser.

Senest gik Brøndbys imponerende 'gladiator-tifo' fra derbyet mod FC København verden rundt, akkurat som tidligere broderier og maleriske fortællinger fra tilskuerpladserne til det københavnske opgør har gjort det.

Italienske Gazzetta dello Sport kaldte september-mødets tifo for en 'blockbuster' fra Hollywood, mens det spanske medie ABC også lod sig rive med og beskrev tilskuernes åbningsshow som et af det bedste i europæisk fodbold nogensinde.

Fornem plads
Rosen til den københavnske kreativitet stopper imidlertid ikke her, og FC Københavns tilhængere kan også prale af at være med i det fine selskab.

Således har det populære og internationalt anerkendte 101greatgoals.com nu belønnet den indsats, FCK-fansene lagde for dagen forud for hjemmekampen mod Brøndby i maj 2014, med en plads på listen over de 11 bedste gennem historien.

Her udspillede sig en mindre fortælling på enorme bannere i Parken, hvor en kanonkugle i flere omgange bombarderede billedet af Brøndby Stadion, som løbende gik op i røg. Alt sammen flankeret budskabet: 'Ordren er givet. Skyd fjenden i sænk.'

Og FCK-tilhængernes produkt må siges at været havnet i et fornemt selskab. Med er også flere af verdens største rivalopgør som eksempelvis FC Barcelona mod Real Madrid og Galatasaray mod Fenerbahce.

Det er dog Borussia Dortmunds fans, der får den største virtuelle applaus, da tyskernes tilhængere er at finde to gange på listen.

Både præstationen op til hjemmekampen mod Wolfsburg i 2011 og den efterhånden legendariske kikkert-scene fra Champions League-kvartfinalen mod Malaga i 2013 er således repræsenteret. Du kan se den sidstnævnte på linket her

Du kan se hele listen over de 11 bedste tifoer her.

87 kommentarer
Vis kommentarer