Se sur Ståle smadre understellet

FCK-træneren demonstrerede bedre sparketeknik end Andreas Cornelius og kvæstede en stol, fansene havde fråde i mundvigene, og Ståle Solbakken mener, FCK er ramt af en forbandelse

Ståle Solbakken havde en rigtig møgdag i Odense. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Ståle Solbakken havde en rigtig møgdag i Odense. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

ODENSE (Ekstra Bladet): Frustrationerne skal nogle gange ud, og når Andreas Cornelius nu er i stand til på relativt frit skud at banke bolden adskillige meter over målmand og fjendtligt bur, må træneren af og til reagere bag sidelinjen.

Det kostede en fynsk gæstestol noget af understellet, da nordmanden med et velplaceret træf hamrede ærgrelsen ud af kroppen efter en halv time af kampen mod OB.

Så nu kan han - hvis han føler trang til at løse målkrisen med et smut til numerologen - passende tage navneforandring til Stole Solbakken ...

- Det er jo sådan et øjebliks frustration, for lige der følte jeg, vi havde spillet fantastiske 25-30 minutter med flow og skabt chancer, siger Ståle Solbakken efter 0-1 i Odense.

Se også: Cornelius indrømmer: Skulle have scoret to

Fansene tog imod med voldsom vrede og nærmest fråde i mundvigene efter kampen. Tre uafgjorte, et nederlag og farvel til Europa. Mens Midtjylland tonser på i toppen.

- Sådan er det at være fodboldspiller i FC København. En ting er, hvis vi havde spillet dårligt, set uinspirerede ud og spillet lazy fodbold. Men vi spiller god fodbold og har stor tro på det, vi laver - vi får den bare ikke over stregen, siger Ståle Solbakken.

- Vi har tre point for lidt nu, og landskamps-pausen kommer skidt for os. Adskillige spillere er væk, siger cheftræneren og sportschefen i en og samme person.

Manden med sportsdirektør-kasketten monteret løser i hvert fald ikke mål-krisen ved indkøb i dette vindue - om end truppen kan skrumpe:

- Det kan ske, og det kan ikke ske. Men vi kommer ikke til at tage nogen ind.

Se også: - Kom nu herover! FCK-fansene raser mod deres egne spillere

Daniel Amartey blev rygtet på kurs mod Leicester, men hvis han smutter nu, bliver det næppe med kurs mod vest:

- Hvis der er nogle bud, der er så store, at vi ikke kan sige nej, kan der ske noget. Jeg tror ikke, det går i orden med Amartey - ikke i England.

Så han træner med tirsdag?

- Jeg tror ikke på noget. Vi må se, siger Ståle Solbakken.

Han var tilfreds med meget - bare ikke med cifrene på måltavlen:

- Det sværeste i fodbold er at score mål. Vi er det bedste hold i lange perioder, vi skaber mange chancer, og jeg var fornøjet med det offensive spil - det var godt.

- Men vi har en kæmpe forbandelse over os, når det kommer til at score mål. Det er noget af det vanskeligste i fodbold, og akkurat der er vi ikke lige nu. Nogle føler sikkert, de har en mental spærring, andre afslutter ikke godt nok, men vi har jo mange målscorere på banen i dag - det er bare Benjamin Verbic, vi mangler i dag, siger nordmanden.

- Vi spiller godt, vi skaber mange chancer, og vi er det bedste hold. Det er jo svært at gå ind og grov-riste spillerne, for der er jo ingen, der brænder med vilje eller fordi, de synes det er sjovt.

Se også: Supermål sænker FC København i Odense

Ståle Solbakken anerkender, at FCK med de erklærede guld-ambitioner halter voldsomt efter – for trods en god start på Superligaen, har de seneste fire kampe kostet ni tabte point.

- Måden, vi spiller på, gør mig fortrøstningsfuld. Men vi har et stort hul op nu, og vi har sat os selv under et kæmpe pres. Nu har vi tre hjemmekampe på stribe, og vi skal vinde samtlige, hvis vi skal være, hvor vi gerne vil. 

Her råber de sure FCK-fans efter spillerne:

38 kommentarer
Vis kommentarer