Se tallene: FCK smadrer konkurrenterne i toppen

Ståle Solbakkens mandskab har i denne sæson hentet 26 point mod konkurrenterne i top 5 – SønderjyskE har blot fået ni

Der har været grund til jubel i denne sæson for Thomas Delaney og FCK. Klubben har slået til i topkampene (Foto: Jens Dresling)
Der har været grund til jubel i denne sæson for Thomas Delaney og FCK. Klubben har slået til i topkampene (Foto: Jens Dresling)

FC København er ved at bygge et mesterskab op på at slå til mod de bedste.

Københavnerne er suverænt det af topholdene, der henter flest point i de indbyrdes opgør. I 11 kampe mod klubberne i top fem har FCK hentet 26 point, mens SønderjyskE blot har fået ni point i ti kampe mod top fem-hold.

- Vi har haft et vældigt højt topniveau i nogle af de kampe. Vi har spillet vores absolut bedste kampe mod de bedste hold, og det er selvfølgelig vigtigt med de indbyrdes opgør, siger Ståle Solbakken til Ekstra Bladet.

FCK-profil skadet under træning: Misser topkamp mod AaB

FCK har været suveræne hjemme i denne sæson, men det interessante i denne sammenhæng er, at de har haft flere udekampe end hjemmekampe mod de andre tophold.

To gange har de spillet i Haderslev, Herning og Brøndby, mens det kun er AaB, som de har mødt to gange i Parken. Så det kan ikke bruges som forklaring på top fem-succesen.

Manager Ståle Solbakken har i stedet et andet bud:

- Vi har været helt udhvilede til de kampe. Der har ikke været noget med tre kampe på en uge, så det tror jeg har haft noget at sige.

Ekspert: Mathias Zanka bør komme på landsholdet nu

FCK kan ikke siges at møde udhvilede op på Aalborg Stadion. Torsdag vandt de pokalfinalen over AGF, og søndag havde de en hård udekamp i Odense, der endte med en 1-0-sejr til københavnerne.

Nu venter så et vanskeligt opgør i det nordjyske – men også et opgør, der ifølge Solbakken kan gå hen og blive seværdigt:

- AaB er trygge på Aalborg Stadion, og det bliver vigtigt for os at stoppe deres offensiv. De er stærke, når de har bolden i fødderne, og jeg tror, at det bliver meget jævnbyrdigt, men også en god kamp.

- For det er to hold, der vil spille fodbold og sætte bolden i gang hurtigst muligt.

Medalje-kandidaterne head to head

Topholdenes interne stilling

KlubKampeMålscorerPoint
FC København1124-1026
AaB1022-1716
FC Midtjylland1013-1312
Brøndby116-1711
SønderjyskE1012-209

De sidste topopgør

12. majAaB - FC København
14. majFC Midtjylland - SønderjyskE
26. majAaB - FC Midtjylland
29. majBrøndby - SønderjyskE

Se eller gense de otte mål fra seneste møde mellem FCK og AaB: