Annonce:
Annonce:

Slagter 'groteske' Parken-forhold: 'De har fået dyrere billetter billigere'

Fanformænd bryder sig ikke om forholdene i Danmarks nationalarena, hvor udeholdets gæster sjældent behandles pænt

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

Brøndbys fans har truet med boykot af derbyet mod FCK i Parken 19. februar, og nu har værterne så vendt den på hovedet og først frataget dem muligheden for at komme ind i nationalarenaen – siden givet dem yderligere lidt betænkningstid.

Kæmpe ballade i toppen af dansk fodbold med andre ord.

Årsagen er elendige forhold i Parken, hvor de medrejsende fans fra den københavnske vestegn ganske enkelt har følt sig dårligt behandlet. Senest har Brøndby fået stillet 1400 billetter i udsigt.

- Vi overvejede en boykot, fordi for os er grænsen overskredet, når vi bliver skåret kraftigt i antal billetter og bliver tilbudt fysiske begrænsninger, som hæmmer den vokale og visuelle opbakning - uden en holdbar begrundelse. Det er ikke noget, vi ønsker at støtte op omkring, skrev Brøndby Support i en pressemeddelelse onsdag.

Annonce:

- FCK har taget det københavnske derby som gidsel i et forsøg på at få medier, rettighedshavere, Divisionsforeningen og andre aktører i dansk fodbold til at presse de gæstende fans til stiltiende at acceptere unødvendigt dårlige vilkår. Ved at forringe forholdene mest muligt for Brøndby-fans, forsøger FCK at påtvinge en permanent accept at en fuldstændig uholdbar løsning, skriver Brøndby Support.

53939113.jpg
Og måske er der noget om snakken, når Brøndbys fans raser over forholdene på Østerbro.

AaB-fanen Christian Kokholm Rothmann lagde onsdag en lang bredside ud på facebook om sit syn på forholdene. En hilsen, der næppe kan have afstedkommet smil på de bonede gulve i Parken.

Kokholm Rothmann påpeger i sit indlæg blandt andet, at placeringen af udeholdets fans i Parken er grotesk. Fra en position bag det ene mål skal man nu som medrejsende fan se forestillingen oppe fra øvre tribune – nede i det ene hjørne af stadion.

Derudover påpeger han problemer i dialogen med kontrollørerne, der ikke er så behagelige at møde som tidligere.

Annonce:

- De (udeholdets medrejsende fans, red.) blev også mødt af nye kontrollører fra den ’gamle skole’, hvor konfrontation og monolog var i højsædet. Deres tilgang var i modsætning til, hvad man tidligere har oplevet i Parken, ikke at tale med fans, men til fans, skriver han.

Tidligere var der en bedre dialog og mere tillid.

- Derfor er det også brandærgerligt at måtte konstatere, at den type kontrollører har villet det radikalt anderledes. Vi har i AaB haft fornøjelsen af på det ’nye’ udebane-fanafsnit at opleve kontrollører storme tværs gennem et fyldt afsnit - ofte på grund af småting som rygning eller kast af halvtomme ølglas i frustration efter en scoring til 6-2. Det, man normalt ville kategorisere som småting. Og som der tidligere er set igennem fingre med selv samme sted, skriver han.

53863554.jpg
Ekstra Bladet har talt med flere fan-formænd i Superligaen, og historien er den samme, uanset om man kommer fra Farum, Esbjerg eller Herning.

Parken er ikke det bedste sted at komme som gæst. Nok nærmere tværtimod.

Annonce:

- Jeg kan absolut nikke genkendende til det billede (som Christian Kokholm Rothmann tegner, red.). Vi er flyttet til det fjerneste hjørne. Der er meget langt ned til banen, samtidig er der et net foran, så udsynet er begrænset, siger Steffen Kristensen fra Blue Knights – Esbjergs officielle fangruppe.

Han understreger, at det altid er fedt at komme i nationalarenaen.

- Men vi kan jo ikke råbe vores spillere op deroppefra. Sidst havde vi en dreng med, der led af højdeskræk. Han turde ikke gå derop og gik dermed glip af kampen. Jeg vil sige, at forholdene var bedre før, siger han.

Claus Kejlstrup er formand for Black Wolves i Herning.

- Parken har de ringeste vilkår i Danmark. Andre steder oplever man som medrejsende fans at stå dårligere. Eksempelvis i SønderjyskE, hvor vi står under åben himmel. Men der er de sgu flinke, og vi føler os godt behandlet. Det opvejer det.

- I København er vi gemt af vejen. Vi står dårligt og får fornemmelsen af, at det bare er big business for dem. At de er ligeglade med os, siger han.

Annonce:

56414872.jpg
FC Nordsjælland lider under ikke at kunne samle så mange fans. Hverken hjemme eller ude. Det lægger formand for Wild Tigers, Inge Krautwald ikke skjul på. Derfor føler hun også, at det i endnu højere grad bliver udstillet med placeringen i Parken.

- Det er ikke særlig fedt at komme i Parken. Vi er placeret oppe under taget. Det er godt nok ikke særlig good hosting. Vi er ikke for mange i forvejen, og vi kan slet ikke interagere med vores spillere, siger hun.

Tidligere sad udeholdets fans bag det ene mål, hvor FCK nu har opprioriteret familieafsnittet. Men det har fans andre steder i landet svært ved at forstå.

- Der er jo sjældent helt fyldt på familieafsnittet, hvor vi sad før. Det er en kedelig holdning, de har, siger Inge Krautwald til Ekstra Bladet.

Hun tilføjer, at man i Farum allerede har diskuteret fremtidige ture til Østerbro.

- Vi har flere fans, der allerede har meldt ud, at de ikke vil med. På grund af forholdene, siger hun og giver FCK bundkarakter.

Annonce:

- Vi har ikke prøvet det så dårligt andre steder. Vi har dog prøvet at blive placeret blandt hjemmeholdets fans i både Aarhus, Randers og Haderslev. Det er sgu også surt, siger hun.

53652538.jpg
Alle tre, som Ekstra Bladet har talt med, peger på begrebet good hosting, der blandt danske fodboldfans tages meget alvorligt og blandt andet går ud på at tage medrejsende fans alvorligt og koordinere med dem på forhånd..

- FCK har en forpligtelse til at give gæsterne lige så gode forhold som deres egne fans. Det er good hosting, siger Claus Kejlstrup til Ekstra Bladet.

- Jeg vil ikke dumpe dem helt, men de ligger lavest af alle, siger han.

Alle tre er enige om, at FCK i højere grad burde opprioritere gæsternes medrejsende fans. Om ikke andet så for at skabe en bedre stemning i Parken under superligakampene.

- Vi skaber jo en pingpong-effekt, når der er to fangrupper til stede. Så skal man da ikke gemme os væk oppe i et hjørne, siger Claus Kejlstrup.

- Vi vil meget gerne tilbage på det gamle afsnit. FCK må da også have en interesse i at få os tilbage, siger Steffen Kristensen.

Annonce:

FCK afviser kritik: Et bedre afsnit til den samme pris

Inde i Parken kan de ikke nikke genkendende til de fire fanformænds kritik, og udeholdets fans skal bestemt ikke regne med at få deres gamle afsnit tilbage.

- Da der til mange Superligakampe i Parken ikke kommer voldsomt mange fans fra udeholdet, valgte vi at prioritere det gamle udebaneafsnit til vores meget efterspurgte familietribune, siger Jes Mortensen, pressechef i Parken Sport og Entertainment, før han fortsætter:

- Kigger man på, hvad billetterne kostede, så var det nye udebaneafsnit væsentligt dyrere i forhold til det gamle afsnit, men der justerede vi prisen, så priserne i udebaneafsnittet passede med de billigste billetter, så de nu står på det, vi betragter som et bedre afsnit, men til den samme pris. Vi synes faktisk, at vi tilbyder et godt udebaneafsnit.

Annonce:

Han slår fast, at det er meget begrænset, hvad FCK har modtaget af klager fra de fans, der har stået på det nye udebaneafsnit. Kritikken af kontrollørerne kan Jes Mortensen umiddelbart heller ikke forstå.

- Det er ikke noget vi hører om eller oplever. Det lyder som en meget subjektiv holdning, men jeg ved ikke, hvad der er sket eller hvorfor, men det siger sig selv, at vi ikke har bedt nogen om at opsøge en konfrontation. Vi vil jo gerne byde vores gæster velkommen og give dem en god oplevelse.

Udeholdets fans er altid velkomne til at henvende sig, hvis de har haft en dårlig oplevelse som gæst i Parken.

- Vi lytter altid til inputs fra egne og andre fans om, hvordan forholdene er, for vi vil selvfølgelig gerne være et sted, hvor folk vil ind og se fodbold, slutter pressechefen.

 

Vi har brug for dig:

Annonce:

Ekstra Bladet efterlyser dedikerede og passionerede fodboldfans af de danske Superliga-klubber, der løbende vil deltage i vores Superliga-dækning. Du/I skal være stemmen fra tribunen, der kan medvirke i debat, afstemninger, undersøgelser af forholdene på de danske stadions og fortælle gode historier fra livet som fan. Send en mail til fan@eb.dk, hvis det har interesse.

 

 

TV: Husker du Brøndbys vanvittige tifo?

Brøndbys rædselsserie i Parken

Seneste i tilskuer-krigen: FCK giver Brøndby ny deadline

Vrede Brøndby-fans: FCK tager derbyet som gidsel

Efter FCK og Brøndby-fuck up: Er I vanvittige!

Her er sportsstjernernes tatoveringer: Det betyder de vilde tusser

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: