Slagtet i Parken: FCK udspillet af de spanske stjerner

De danske mestre fik en fodboldlektion af Atlético Madrid i Europa League, og havde det ikke været for en veloplagt Robin Olsen var nederlaget blevet større end 1-4

FCK blev udspillet på eget græs. Her jubler Atlético Madrid efter 2-1-scoringen i slutningen af 1. halvleg. Foto: Lars Poulsen
FCK blev udspillet på eget græs. Her jubler Atlético Madrid efter 2-1-scoringen i slutningen af 1. halvleg. Foto: Lars Poulsen

PARKEN (Ekstra Bladet): Der skal et mirakel i Madrid til, hvis FC København skal videre i Europa League.

De danske mestre fik i Parken en fodboldlektion af den spanske hovedstadsklub Atlético Madrid, der viste en udsolgt dansk nationalarena, hvorfor de er favoritter til at vinde turneringen.

Atlético-spillerne var FCK’erne overlegne, og havde det ikke været for en veloplagt Robin Olsen i FCK-målet, var nederlaget endt med mere 1-4.

FCK-tilhængerne fik dog fem minutter i drømmeland.

Stik mod spil og chancer bragte Viktor Fischer københavnerne foran efter et kvarters spil, men Saúl Ñíguez fik hurtigt udlignet, og allerede før pausen bragte Kevin Gameiro spanierne i front.

I 2. halvleg  udbyggede først Antoine Griezmann og siden Vitolo-føringen Atléticos føring og dermed kan der vist ikke være tvivl om, at returmødet i Madrid bare skal overståes for begge hold...

Uden for banen var det ellers en stor europæisk aften i København, og FCK-publikummet bød spanierne velkommen med en imponerende tifo i Parken.

’Nothing beats the sight of Copenhagen by night’, og smukt var synet på endetribunen, der var indhyllet i røg og damp, da Aleksei KJulbakov fløjtede Europa League-opgøret i gang.

Lyset var dog tæt på at blive slukket på den feststemte FCK-tribune allerede efter 80 sekunder, da Antoine Griezmann blev spillet fri til en stor chance.

Men Robin Olsen gjorde sig bred og fik med armen afværget den franske stjerneangribers forsøg.

Robin Olsen jubler efter at have forhindret Griezmann i at komme på måltavlen. Foto: Lars Poulsen
Robin Olsen jubler efter at have forhindret Griezmann i at komme på måltavlen. Foto: Lars Poulsen

Kort efter sparkede Saúl Ñíguez over i fri position, og Atlético fik en ny stor chance, da William Kvist tabte bolden i det 8. minut.

Den slags er spanierne normalt gode til at straffe, men Griezmanns frække afslutning sneg sig lige forbi stolpen. FCK’erne startede opgøret usikkert og havde svært ved at holde fast i bolden.

Det var langtfra kun Kvist, der smed den væk, og det var tæt på at blive fatalt efter 13 minutters spil.

Michael Lüftner trådte uprovokeret i bolden og forærede Griezmann en gratis mulighed hele alene med Robin Olsen.

Igen vandt svenskeren dog den duel, da han kastede sig ned og med en klasseredning forhindrede franskmanden i at komme på måltavlen.

Tre fine muligheder havde Griezmann haft for at bringe Atlético Madrid i front, men i stedet blev det københavnerne, der først skulle juble.

Efter et kvarter strøg Nicolai Boilesen til mållinjen og lagde bolden skråt bagud i feltet.

Peter Ankersen hamrede en afslutning mod mål, og på kanten af det lille felt styrede Viktor Fischer elegant bolden i nettet med hælen.

Havde der været tag på Parken, kunne jubelbrølet havde blæst det af. Ståle Solbakken skreg sin glæde ud på sidelinjen, mens FCK-spillerne omringede målscorer Fischer i hjørnet.

Fortjent var føringen ikke. Så langt fra. Og den holdt da heller ikke længere.

Midt i halvlegen fik Saúl Ñíguez lov til at stå umarkeret i FCK-feltet efter et hjørnespark, og han headede sikkert Griezmanns indlæg ind bag en chanceløs Robin Olsen.

Atlético-jubel efter 1-1-scoringen. Foto: Lars Poulsen
Atlético-jubel efter 1-1-scoringen. Foto: Lars Poulsen

Det lagde en dæmper på Parken, hvor sneen dalede ned, og Atlético fortsatte med at dominere.

En overtændt Lüftner lavede efter en halv time et tåbeligt frispark lige uden for feltet, men Griezmann knaldede det i muren.

Spanierne måtte undvære målmand Jan Oblak, der var blevet syg. I stedet vogtede Miguel Ángel Moyá målet, og det gjorde ikke den store forskel.

Det var minimalt, hvad han lavede på en aften, hvor Robin Olsen stod for redningerne.

Den svenske landsholdskeeper kunne dog intet stille op, da Atlético Madrid i 37. minut spadserede igennem FCK’s højreside.

Peter Ankersen kunne slet ikke fange Lucas Hernández, der lagde bolden skråt bagud til Kevin Gameiro, hvis hårde, flade afslutning bragte Atlético i front.

Atlético-spillerne fejrer Gameiros 2-1-scoring. Foto: Lars Poulsen
Atlético-spillerne fejrer Gameiros 2-1-scoring. Foto: Lars Poulsen

Pieros Sotiriou fik kort før pausen en løs mulighed i den anden ende, da Jan Gregus langskud lidt tilfældigt endte hos ham.

Cypriotens indersideafslutning manglede dog saft og kraft, og Moyá kunne redde uden problemer.

FCK-boss Ståle Solbakkens havde på forhånd håbet, at hans mandskab stadig ville være i live, når returkampen blev fløjtet i gang, men det blev dræbt allerede i Parken.

Godt nok lettede Atlético foden en smule fra speederen i 2. halvleg og skabte ikke chancer i samme tempo som før pausen. Men de gulklædte gæster var stadig overlegne.

FCK’erne blev tvunget til at jagte bolden og bruge deres kræfter på at forsvare mod et hold, der dygtigt kørte bolden rundt.

Santander blev sendt på banen i 2. halvleg, men han ramte ikke plet. Foto: Lars Poulsen
Santander blev sendt på banen i 2. halvleg, men han ramte ikke plet. Foto: Lars Poulsen

Ståle Solbakkens sendte sin angrebsstjerne Federico Santander ind til den sidste halve time, men sydamerikaneren kunne heller ikke gøre nogen forskel i snevejret.

Han kunne tyve minutter før tid se Antoine Griezmann slå endnu et søm i FCK’s europæiske kiste.

Uheldige Denis Vavro fik ikke sparket væk, og franskmanden fik med en flad afslutning endelig passeret Robin Olsen.

Peter Ankersen smed med et lille kvarter bolden i eget felt, og det udnyttede indskiftede Vitolo, der fladt sparkede bolden ind bag Olsen til 4-1.

Indskiftrede Andrija Pavlovic headede på stolpen til allersidst, men det blev ikke til nogen københavnske trøstescoring på en aften, hvor det blev tydeligt udstillet, hvor langt dette FCK-hold er fra at kunne drille de store i Europa.

Så er den gal igen... De gulklædte gæster jubler over endnu en scoring. Foto: Lars Poulsen
Så er den gal igen... De gulklædte gæster jubler over endnu en scoring. Foto: Lars Poulsen

FC København og Atlético Madrid mødes igen næste torsdag i den spanske hovedstad, og de danske mestre skal håbe på et mirakel af OB’ske dimensioner på Wanda Metropolitano i det nordøstlige Madrid…

Hvis anklageren får medhold ved en domstol, slipper Atlético Madrids anfører Gabi ikke med et gult kort. Så venter der fængsel og lang karantæne (Foto: AP) Spansk fodbold FCK kan blive sidste kamp: Atlético Madrid-stjerne på vej i fængsel

Det er nogle dyre drenge, som møder FCK. Foto: Lars Poulsen Sport Se prisen på Madrid-stjernerne: Så meget halser FCK efter

1 af 10 Foto: Lars Poulsen
2 af 10 Foto: Lars Poulsen
3 af 10 Foto: Lars Poulsen
4 af 10 Foto: Lars Poulsen
5 af 10 Foto: Lars Poulsen
6 af 10 Foto: Lars Poulsen
7 af 10 Foto: Lars Poulsen
8 af 10 Foto: Lars Poulsen
9 af 10 Foto: Lars Poulsen
10 af 10 FCK blev udspillet på eget græs. Her jubler Atlético Madrid efter 2-1-scoringen i slutningen af 1. halvleg. Foto: Lars Poulsen
129 kommentarer
Vis kommentarer