Sløret løftet: Her er Ståles fremtidsplaner

Ståle Solbakkens kontrakt udløber om 18 måneder, men nu skal der forhandles med FCK om ny aftale

Ståle Solbakken har dedikeret sin nærmeste fremtid til FC København.

Mestertræneren har vendt det norske fodboldforbund ryggen efter et par samtaler, hvor Ståle Solbakken han fandt ud af, om et landstrænerjob kunne kombineres med stillingen som cheftræner og manager i FC København.

Det kunne det ikke. Og derfor fortsætter den succesrige nordmand nu i FC København, hvor han er på vej mod et suverænt mesterskab og står med muligheden for første gang i klubbens historie at overleve én runde i Europa efter julepausen.

- Er du interesseret i at fortsætte i FCK?

- Ja ellers havde jeg ikke begyndt forhandlingerne. Så havde jeg også forladt FCK, når min kontrakt udløber om 18 måneder, siger Ståle Solbakken.

- Hvor langt er I kommet med forhandlingerne?

- Vi tog den første drøftelse, da vi var kommet ind i Champions League i efteråret. Men vi spillede kamp hver tredje dag, så det var på det tidspunkt vigtigere for mig at have fokus på spillerne og kampene.

- Bliver du i FCK udover sommeren 2018?

- Man kan aldrig sige noget med sikkerhed. Det her er fodbold og meget kan ske. Men jeg kan sige, jeg trives vældig godt her i FCK, siger Ståle Solbakken, der i nærmeste fremtid skal i samtaler med direktør Anders Hørsholt i bestræbelserne på at lave en ny aftale.

Bedst lønnede superliga-træner
Ståle Solbakken er i dag Superligaens bedst lønnede træner med en årsløn i omegnen af 7,5 mio. kr. FCK slipper ikke uden om en lønforhøjelse til nordmanden, fordi han har skabt gode resultater i klubben.

Men Solbakken har over den senere tid også fået en række henvendelser, hvor flere klubber har vist interesse for ham.

- Når du kvalificerer dig til Champions League og tager ni point i gruppespillet, er det altid sådan, at uanset om du er træner, spiller eller for den sags skyld behandler i sundshedssektoren, så vil der automatisk være interesse. Det har ikke noget med mig at gøre. Det er naturens lov. Som klub har vi aldrig tidligere oplevet så mange henvendelser som tilfældet var i efteråret på vores spillere, påpeger Ståle Solbakken.

Kun Kadrii skal udlejes
Ståle Solbakken har med tilgangen af Nicolaj Thomsen fået en ekstra spiller, som der reelt ikke var kalkuleret med. Men tilgangen af den tidligere AaB-profil betyder ikke, at flere fra den nuværende trup får løbepas her i foråret.

For Nicolaj Thomsen er kommet til FCK fra Nantes med et træthedsbrud i foden. En skade, der betyder, at han er ude af spillet de næste to måneder.

- Den eneste, der skal væk, er Bashkim Kadrii. Han skal udlejes i foråret. Det er vi alle enige om. Nu skal han bare finde den klub, han vil spille for i foråret, siger Ståle Solbakken.

Han afviser således, at Kasper Kusk kan ryge til OB, lige som der endnu ikke er en endelig aftale på plads med hensyn til et salg af Ludwig Augustinsson, selv om Bild allerede har sendt ham til Werder Bremen.

Så er han FCK'er: Dansk mester præsenteret i Parken

Flugtrute København: Derfor vender spillerne hjem til FCK

Solbakken efter Matic-aftale: Vi står godt rustet