Smider krykkerne: Sådan er status på skadede FCK-stjerner

Både Peter Ankersen og Rasmus Falk har smidt krykkerne og håber snart at være tilbage på græs. Ståle Solbakken regner dog ikke med at kunne bruge de to profiler før efter landskampspausen i september 

De skadede FCK-profiler Peter Ankersen (tv.) og Rasmus Falk (th.) har smidt krykkerne. Foto: Linda Johansen
De skadede FCK-profiler Peter Ankersen (tv.) og Rasmus Falk (th.) har smidt krykkerne. Foto: Linda Johansen

FREDERIKSBERG (Ekstra Bladet): Ferien blev ikke som planlagt for hverken Peter Ankersen eller Rasmus Falk. Faktisk blev der ikke ret meget ferie.

De to FCK'ere har brugt det meste af juni sammen med en fysioterapeut, og det hårde arbejde har betalt sig.

Både Ankersen og Falk har smidt krykkerne og kunne mandag formiddag gå ud på træningsbanen på FCK's anlæg, hvor manager Ståle Solbakken bød dem velkommen tilbage fra 'ferie' med en stor krammer.

Peter Ankersen pådrog sig et brud i anklen midt i maj, mens Rasmus Falk tidligt i april var igennem en operation omkring fodrodsknoglen. Begge FCK-profiler mærker dog klar fremgang og håber snart at kunne løbe lidt rundt på træningsbanen.

- Indtil videre føler jeg, at jeg er foran planen. Det er kun godt en måned siden, at jeg blev opereret, men jeg kan allerede gå nu og lave en masse øvelser.

- Det går i hvert fald stærkt og i den rigtige retning. Jeg håber, at jeg kan komme på græs på vores træningslejr og løbe lidt, men nu må vi se, hvordan det går de næste dage, siger landsholdsbacken Peter Ankersen, der blev skadet i tredjesidste runde mod FC Midtjylland.

Manager Ståle Solbakken var glad for at se Peter Ankersen og Rasmus Falk. Foto: Linda Johansen
Manager Ståle Solbakken var glad for at se Peter Ankersen og Rasmus Falk. Foto: Linda Johansen

Rasmus Falk gik i stykker tidligere på foråret og nåede at hoppe rundt på krykker i tre måneder.

- Når man er på krykker så lang tid, smider man meget muskelmasse, og min læg var væk på et tidspunkt. Nu har vi fundet lidt af den tilbage, og jeg håber at være tilbage på græs i næste uge.

- Jeg har mærket store fremskridt den seneste uge. Jeg tør ikke sætte dato på for et comeback, men jeg vil godt sige, at det går, som det skal, siger Rasmus Falk.

FCK-manager Ståle Solbakken glæder sig over, at de to profiler er kommet godt igennem deres operationer, men der går fortsat nogle måneder, før han for alvor regner med dem igen.

- Jeg tror ikke at nogen af kommer til at spille betydende kamp før efter den første landskampspause i starten af steptember, siger Solbakken til Ekstra Bladet.

Sommerstatus i FC København

De er kommet: Pieros Sotiriou (APOEL), Michael Lüftner (Slavia Prag), Pierre Bengtsson (Mainz 05) 

De er væk: Ludwig Augustinsson (Werder Bremen), Andreas Cornelius (Atalanta), Julian Kristoffersen (kontraktudløb)

De skal væk: Mathias ‘Zanka’ Jørgensen og Jorés Okore

Ny fra ungdomsafdelingen: Mads Roerslev. Derudover rejser fire talenter med på træningslejren. 

Forlænget ferie: De spillere, der deltog i landskampe efter sæsonen, har ferie en uge endnu og møder først ind 26. juni.

Der er tale om Robin Olsen, Mathias ‘Zanka’ Jørgensen, William Kvist, Ján Gregus, Benjamin Verbic, Uros Matic, Federico Santander og Pieros Sotiriou. 

Støder senere til: Nyindkøbet Michael Lüftner er til U21-EM med Tjekkiet. Efter planen støder han til FCK-truppen under træningslejren i Østrig.

Træningslejr: Tirsdag 27. juni drager FCK som sædvanlig på sommertræningslejr i Østrig i lidt over en uge. Der er planlagt testkampe mod Partizan Beograd, Sturm Graz og Krasnodar.

Skader: Det har fortsat lange udsigter med Peter Ankersen og Rasmus Falk. Ankersen brækkede anklen midt i maj, mens Falk i april var igennem en operation omkring sin fodrodsknogle.

Begge spillere har genoptrænet i sommerferien og har nu smidt krykkerne. De skal dog fortsat igennem et langt genoptræningsforløb, og Ståle Soblakken forventer ikke at se dem i kamp før til september.

Foto: Lars Poulsen FC København - 19. jun. 2017 - kl. 14:01 FCK-optimisme trods hård lodtrækning: Vi ordner dem

Se også: Okore holder AaB-dør på klem

Peter Ankersen scorede et af sæsonens bedste Superliga-mål kort i den kamp, han blev skadet. Se hans drømmemål mod FC Midtjylland her:

23 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere