Søren Larsen: Ny FCK'er faldt i gryden med trylledrik

Federico Santander har en imponerende fysik, men har tidligere været meget usleben. Sådan lyder vurderingen fra Søren Larsen, der har spillet med manden fra Paraguay

FC Københavns nye angriber Federico Santander kan blive et spændende bekendtskab i Superligaen.

Sådan er vurderingen fra den tidligere danske landsholdsangriber Søren Larsen, der i 2010 spillede et halvt år med Santander i den franske klub Toulouse. Det er fem år siden, og Santander var kun 19 år på det tidspunkt, så Søren Larsen understreger, at der kan være sket meget med angriberen siden da.

Alligevel vil han gerne give en vurdering af spilleren fra Paraguay.

- Han kom til klubben, fordi et skifte til Tottenham gik i vasken. Så havnede han hos os, og folk var helt oppe at køre over, at han var kommet. Det blev anset som et stort scoop, selvom han kun var 19 år på det tidspunkt.

- Jeg ved ikke, hvad der er sket i de fem år, der er gået siden da, men jeg husker ham faktisk ikke som noget særligt. Han havde svært ved at falde til, for han kunne hverken fransk eller engelsk, og han var som sagt kun 19 år. Han kom til et fremmed land og var måske lige flyttet hjemmefra, så jeg tror, at han fik et lille kulturchok, fortæller Søren Larsen til tipsbladet.dk.

Ståle Solbakken har hentet fire unge profiler til sin trup og er dermed så godt som færdig med at handle i dette transfervindue. (Foto: Lars Poulsen) FC København Ståle har brugt pengene: Her er hans mesterhold

Søren Larsen, der i dag ejer firmaet Torjäger, hvor han specialiserer sig i angrebstræning, og han husker også nogle offensive kvaliteter hos Federico Santander.

- Rent fysisk har han nogle rigtig fornuftige forudsætninger til at nå langt. Han var sådan en type, der var faldet i gryden med trylledrik, da han var lille. Han var stærk og robust, hurtig i de små rum. Som 19-årig havde han også et hårdt spark, men han var valgte ikke altid at sparke bolden det rigtige sted hen. Jeg har så set på YouTube senere, at han også har fået en god sparketeknik. Dengang var han meget usleben, siger Søren Larsen.

Federico Santanders største udfordring i Toulouse-tiden var at tilpasse sig det nye liv, og det kan også blive svært i FC København, mener Søren Larsen.

- Jeg har spillet sammen med mange sydamerikanske spillere, og de har en lidt anden tilgang til det. De har en afslappet stil omkring tingene. De bedste spillere er dem, der kan omstille sig til den europæiske måde at træne på, for det er hårdt, og der er ikke plads til at have en fedtprocent på 14.

- Andre er nogle super fine fyre, men har en anden tilgang. Men det er fem år siden, jeg spillede med ham, så der kan være sket meget, fastslår Søren Larsen.

Flere store klubber var interesseret i Federico Santander, der fredag aften lander i København og lørdag bliver præsenteret som FCK-spiller (Foto: AP) FC København FCK snød storklubber i jagten på ny angriber

Den tidligere AGF-angriber glæder sig til at følge Federico Santander i Superligaen.

- Jeg synes jo, at Andreas Cornelius har gjort mange ting rigtigt, men har haft svært ved at finde sig selv. Jeg har egentlig været sikker på, at han ville komme til at score mange mål i næste sæson, men så blev han skadet.

- Santander er en anderledes spiller i Superligaen. Han kommer med en anden profil, og det bliver spændende at se. Jeg kan ikke sammenligne med nogen, for han er sin egen. Han er en stor fyr, og jeg glæder mig til at følge ham. Det bliver spændende, siger Søren Larsen.

FC København har sikret sig rettighederne til Federico Santander, der endnu mangler et bestå et lægetjek og forhandle de personlige detaljer på plads.

Federico jubler i landsholdstrøjen. Nu håber både han og FCK, at det samme sker i løvernes hvide trøje (Foto: AP) FC København Udenlandsk rekordkøb: FCK sprænger banken for angriber

1 kommentar
Vis kommentarer