Solbakken: FCM har en simpel spillestil

FCK-træner Ståle Solbakken beskriver FC Midtjyllands spillestil som simpel og med voldsomt fokus på dødbolde.

FCK-træneren mener, at FC Midtjylland fokuserer voldsomt på dødbolde. (Foto: Mikkel tariq)
FCK-træneren mener, at FC Midtjylland fokuserer voldsomt på dødbolde. (Foto: Mikkel tariq)

FC Midtjylland har klaret sig godt i Europa i denne sæson, og midtjyderne er også med fremme i toppen af Alka Superligaen.

FC København-manager Ståle Solbakken mener, at FCM har fået succes med en simpel spillestil, hvor fokus på dødboldene er vokset siden sidste sæson.

- FCM har spillet mange kampe og gjort det flot i Europa. FCM har en meget enkel stil, som er baseret på en stærk defensiv, direkte spil og mange dødbolde, siger Solbakken.

I sidste sæson vandt FCM det danske mesterskab foran FCK, og det var blandt andet på grund af et hav af mål efter dødbolde, og det var på både hjørnespark, frispark og indkast.

Daniel Amartey vinker nu farvel til FCK. Foto: Jens Dresling Allan Olsen - 18. jan. 2016 - kl. 15:49 Efter Amartey-skifte: Supersalg viser, hvor langt Brøndby er efter

Solbakken mener, at FCM i efteråret har specialiseret den del af spillet endnu mere under cheftræner Jess Thorup end under den tidligere træner Glen Riddersholm.

- De har voldsomt fokus på dødbolde. Endnu mere end i fjor. De har to, som kaster langt fra begge sider, og de sætter det op hver gang. Det bliver ofte meget stop og start i de kampe, som de spiller.

- Men de har meget succes med det, så man kan jo ikke græde over det, siger Solbakken.

Selv om nordmanden kalder spillestilen simpel, så vil han ikke blande sig i æstetikken, eller om det er klogt af FCM eller ej.

- Det er simpelt i den forstand, at virkemidlerne er klare. Det er direkte spil, og det er dødbolde. Det er midler, som passer godt til Midtjylland. Så måske ville det være dumt ikke at spille på det.

Se også: FCK køber svensk landsholdsspiller i Belgien

- Det er ikke mit problem, og jeg bekymrer mig slet ikke om det, konstaterer Solbakken.

Som nyansat FCK-træner i 2006 og noget tid frem brugte Solbakken selv en simpel og direkte spillestil med den svenske angriber Marcus Allbäck som spilstation.

Allbäck kan sammenlignes med FCM's nuværende frontangriber Morten "Duncan" Rasmussen, vurderer Solbakken.

- Jeg spillede meget på den måde med det første FCK-hold, jeg havde. Det var meget direkte op på brystkassen på Allbäck, som måske kan sammenlignes lidt med Duncan.

- Vi havde Hangeland og Gravgaard, så vi lavede også mange mål på dødbolde. Så det var vel den årgang (i 2006), at jeg spillede tættest på den måde, som FCM spiller nu, mener Solbakken.

51 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere