Solbakken: Okore taler med en anden klub

Jorés Okore har fået lov til at tale med en unavngiven dansk klub. FCK-manager Ståle Solbakken er 100 pct. sikker på, at den 24-årige midterforsvarer er fortid i hovedstaden, når næste sæson går i gang

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen

LYNGBY (Ekstra Bladet): Jorés Okore har efter alt at dømme spillet sin sidste kamp for FC København.

Den tidligere landsholdsforsvarer har haft en overordentlig svær sæson i hovedstaden og varmede bænk igen hele kampen, da københavnerne efter en skidt præstation tabte 1-3 i Lyngby.

Erik Johansson blev ellers sparet, men i stedet spillede den snart 36-årige Mikael Antonsson, og tydeligere kan det vist ikke siges: Okore har ingen fremtid i FCK.

Det ved han også godt selv. Beskeden fik han allerede for to uger siden, og Ståle Solbakken har nu givet ham lov til at tale med en unavngiven dansk klub.

- Det er en dansk klub, der har ringet til mig og spurgt, om den måtte tale med Jorés. Jeg sagde, at det var den hjerteligt velkommen til. 

- Så må vi se, om han vælger den klub, og om vi kan blive enige med den.

- Er den klub fra Farum?

- Ikke mig bekendt.

- Fra Herning?

- … så har du bare 12 klubber igen at gætte på, sagde den norske manager efter en påfaldende lang tænkepause.

Kalkuleret risiko
FC Midtjylland var til det sidste inde i billedet, da Okore sidste sommer vendte hjem til dansk fodbold, men han valgte i sidste ende at tage chancen i FCK.

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Dér har ’Zanka’ og Johansson stået i vejen for spilletid, og når han endelig har fået chancen, har han ikke grebet den.

24-årige Okore er langt fra sin Aston Villa-form, og kun kampe kan hjælpe ham på vej. Problemet er bare, at Solbakken ikke har tid til at vente.

- Vi må se, om han et sted kan få de 20-25 kampe, som både han selv og jeg mener, at han trænger til for at komme tilbage på sit gamle niveau.

- Det kan jeg ikke give ham, det kan ikke lade sig gøre. FCK er ingen social forening. Jeg er betalt for at vinde fodboldkampe og for at vinde trofæer, sagde Solbakken, der kaldte det for en kalkuleret risiko, som både FCK og Okore tog sidste sommer.

Er tilstrækkeligt dækket ind
- Han kom til FCK på baggrund af, at han havde været væk for fodbolden i et stykke tid på grund af skader. Vi skal vinde DM og gøre det godt i Europa, og vi har haft det måske bedste stopperpar i dansk fodbolds historie.

- Begge parter tog en kalkuleret risiko, men det har ikke fungeret, som vi havde håbet. Derfor blev vi også enige om, at den bedste løsning ville være, at han fandt en anden klub. For mig er det ganske uproblematisk.

- Tror du, at han er væk, når næste sæson starter?

- Det er jeg 100 pct. sikker på, sagde Solbakken, der dog endnu ikke selv har ført samtaler om transfervilkår med den interesserede danske klub. 

FCK betalte ikke overgangssum for Jorés Okore, da han kom i august, men hans høje løn kan gøre det vanskeligt for danske klubber at komme i betragtning. 

FC Midtjylland er dog en undtagelse, og midtjyderne kunne godt bruge forstærkning i det centrale forsvar. Så måske den mørke forsvarer ender i Herning med næsten et års forsinkelse…

De danske mestre har allerede hentet tjekkiske Michael Lüftner og er ifølge Ståle Solbakken tilstrækkeligt godt dækket ind i midterforsvaret til den kommende sæson.

Se også: FCK har tabt pusten: Mestrene ydmyget i Lyngby

Se også: De går mål-amok: Alt om FCK's historiske bedrift

Se også: 'Provo-Zanka' efter første nederlag: 'Kunne vi være mere ligeglade?'

Se også: Her er de 25 mest magtfulde i dansk fodbold

50 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere