Annonce:
Annonce:

Solbakken om Neestrup: - Han er meget ung

Ståle Solbakken har et godt råd til sin tidligere assistenttræner Jacob Neestrup, der står over for sin debut som FCK-cheftræner

Solbakken håber på succes til sin tidligere assistent Jacob Neestrup. Foto: Lars Poulsen
Solbakken håber på succes til sin tidligere assistent Jacob Neestrup. Foto: Lars Poulsen
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

Han er skolet af Ståle Solbakken, og der er heller ingen tvivl om, at Jacob Neestrup har ladet sig inspirere af sin norske mentor.

Det har Neestrup selv fortalt, siden han overtog tjansen som FC København-cheftræner efter fyrede Jess Thorup.

Og der er få bedre end Ståle Solbakken at spørge til, hvad man skal forvente af Neestrup som cheftræner i den klub, som nordmanden forlod med stor virak for snart to år siden.

- Bliver han en succes?

- Det er et stort spørgsmål. Jeg har distanceret mig selv de seneste 18 måneder, så jeg har ikke længere en stor indsigt, men Jacob var en del af mit trænerteam, og han er en dygtig fyr, siger Ståle Solbakken.

Neestrup og Solbakken sammen i 2018. Foto: Lars Rønbøg
Neestrup og Solbakken sammen i 2018. Foto: Lars Rønbøg
 

Annonce:

De to kender hinanden indgående fra deres fælles fortid i FCK, hvor Neestrup både har fået sin debut og samtlige sine 13 spilleminutter i Superligaen under Solbakken. Han var også i en sæson assistent for Solbakken, inden Neestrup blev cheftræner i Viborg i sommeren 2019.

Derfor kender den nu norske landstræner også FC Københavns nye cheftræner så godt, at han gerne giver et godt råd med på vejen til 34-årige Neestrup.

- Han er klar og tydelig, og han har alle forudsætninger for, at det kan blive godt. Men han er ung. Han er meget ung. Vi har alle været unge engang, så et enkelt godt råd til Jacob herfra er at være godt forberedt på de gode og dårlige dage. Jeg er glad på hans vegne.

Neestrups FCK-fortid

FCK-spiller:

Jacob Neestrup var et lovende talent i FCK og fik sin Superliga-debut under Ståle Solbakken i foråret 2007 som 19-årig. Skader ødelagde dog hans spillerkarriere.

FCK-ungdomstræner:

Neestrup stoppede sin aktive karriere og gik i stedet trænervejen. Han var blandt andet træner på FC Københavns U17-hold, der blev danske mestre.

FCK-assistent:

I 2018 blev Neestrup assistenttræner for Ståle Solbakken, og det var han i en sæson, inden Viborg lokkede med en cheftræner-tjans. I slutningen af 2020 blev Neestrup så igen assistent i FCK - denne gang for Jess Thorup.

FCK-cheftræner:

Da Jess Thorup blev fyret, overtog Jacob Neestrup cheftrænerposten, da han underskrev en aftale frem til 2026.

Ståle Solbakken var selv i dialog med Jacob Neestrup om en tilbagevenden til FC København, inden nordmanden blev fyret i klubben – og siden blev Neestrup ansat som assistent for Jess Thorup.

Dengang var dialogen mellem de to stadig varm, og selvom det kan være travlt at være landstræner for Norge og cheftræner for FC København, er der stadig kontakt mellem de to tidligere kollegaer.

Annonce:

- Jeg har holdt mig helt væk fra FCK, men jeg har da sendt ham en lykønskning på sms, og så vi skrevet lidt frem og tilbage. Men det er det eneste, siger Ståle Solbakken.

Jacob Neestrup blev ansat som ny cheftræner i FC København, da klubben valgte at fyre Jess Thorup og forfremme assistenten. Neestrup har fået en fireårig aftale som chef i sin hjerteklub, og søndag har han første kamp i spidsen for klubben.

Det sker, når AGF besøger Parken søndag aften.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
BREAKINGBREAKING
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Vi har et samfund, hvor systemet er blevet vigtigere end borgeren

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: