Solbakken stikker til AGF: I kan ingenting se

Ståle Solbakken og Glen Riddersholm har bestemt ikke bilagt striden fra sidste sæson

Ståle langede ud efter sin trænerkollega efter kampen. (Foto: Claus Bonnerup)
Ståle langede ud efter sin trænerkollega efter kampen. (Foto: Claus Bonnerup)
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

Ni måneders tænkepause. Dryssende snefald. Termometret balancerende omkring frysepunktet.

Havde psykologer fået muligheden for at opstille de perfekte betingelser for, at lægge rivaliseringen mellem Ståle Solbakken og Glen Riddersholm kold, så havde de nok peget på nogenlunde de omstændigheder, som gensynet mellem de to blev afviklet under i går.

Zanka i hårdt angreb på kritikere: Jeg er piv-ligeglad

I sin bare anden Superliga-kamp som AGF-træner stod Glen Riddersholm atter over for Ståle... en træner, som han gennem sin tid i FC Midtjylland fik et stadigt mere anstrengt forhold til.

Og efter 90 minutters intens, men målløs fodbold i Aarhus, så havde modsætningsforholdet fået et nyt kapitel føjet til fortællingen.

Som da Ståle Solbakken efter en luftduel mellem Nicklas Backmann og Andreas Cornelius i AGF’s forsvarszone råbte mod Riddersholm og tørrede sig under øjnene.

– Vi spiller mod et hold, hvor bænken ikke kan se nogen ting. De råber op, når der er dueller med vores angribere, men når Duncan gør nøjagtig det samme i de anden ende, så kan de ikke se noget. Vi spiller altså voksenfodbold her... så jeg tørrede øjnene, skummede Ståle Solbakken efter kampen.

FCK-profil: Vores ti mand bedre end AGF

Og Glen Riddersholm holdt sig bestemt ikke tilbage fra at gå efter sin kollega.

– Jeg så en kollega, der var helt oppe i det røde felt og havde travlt med alt mulig andet end det han skulle. Hans spændingsniveau var ikke helt hvor det skulle være. Men det er op til min kollega at bestemme, hvad han vil have fokus på, sagde Glen Riddersholm og virkede mest af alt, som end mand, der ikke ønskede at bruge navnet Ståle Solbakken.

– Er det med vilje du ikke nævner Ståle ved navn?

– Nej, jeg har ingen problemer med at sige Ståle Solbakken, bedyrede AGF-træneren, der undervejs i kampen fyrede en kæk bemærkning af til FCK-backen Peter Ankersen efter han sparkede en bold væk ved et AGF-indkast.

– Jeg spurgte ham bare, om han også ville sparke bolden væk, når FCK fik indkast. Han kan godt tage sådan noget, smilede Glen Riddersholm.

Konfronteret med Riddersholms observationer havde Ståle Solbakken kun et skævt smil til overs og sagde så.

– Det er godt, at Glen er så god til at vurdere andres spændingsniveau. Han brugte 80 procent af sin tid på at råbe efter dommeren, mens han mistede overblikket over sit holds taktik, smilede FCK-træneren.

Og de små manipulationer i forhold til kampens bundlinje ophørte ikke der.

Kæmpe Zanka-dumhed i Aarhus

For i tråd med AGF-bænkens reaktioner på luftduellerne i kampen, så slog Glen Riddersholm efter kampen fast, at hans stærkt spillende forsvarsgeneral Nicklas Backmann havde brækket næsen i en luftduel med Andreas Cornelius.

– Nicklas Backmanns næse brækkede i den anden duel med Andreas Cornelius, men han spillede kampen til ende. Det er fantastisk at råde over sådan en kriger, sagde AGF-træneren.

Men dramaet blev punkteret noget så eftertrykkeligt, da AGF’s forsvarsgeneral dukkede op efter at have været til træf med klubbens fans.

– Det er okay. Jeg skal lige havde tjekket den ved doktoren, men det gør ikke ondt nu, så den er ikke brækket, smilede svenskeren der lignede en mand, der havde nydt den hårde fight mod FCK-angriberne.

– Jeg er jo selv skyld i det, da jeg nikker ind i Cornelius’ baghoved. Det er hvad der sker i kampens hede. Der skal mere end det til at få mig til at gå ud, konstaterede han og ærgrede sig over, at det ikke lykkedes at veksle fem kvarter i overtal til sejr.

– Vi har to point for to kampe, men vi burde have haft flere point. Til gengæld glæder jeg mig over en god defensiv indsats, sagde Nicklas Backmann.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er minister Prehn hævet over reglerne?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind