Solbakkens vilde påstand: Min stjerne er bedre end Chelsea-profil

FCK's unge ghaneser er allerede bedre end Chelseas nigerianske midtbanespiller, mener manager Ståle Solbakken

Som defensiv krumtap har Amartey få begrænsninger, mener Solbakken. (Foto: Anthon Unger)
Som defensiv krumtap har Amartey få begrænsninger, mener Solbakken. (Foto: Anthon Unger)

Da den tidligere AaB-træner Magnus Pehrsson opdagede en 16-årig Daniel Amartey i Ghana, og halvandet år senere hentede ham til Djurgården, var han så begejstret for talentet, at han snakkede om en spiller med et potentiale til at blive lige så god som Premier League-profilerne John Obi Mikel og Yaya Touré.

Det er knap tre år siden, og nu er det Ståle Solbakken, der står for den daglige træning af den alsidige Amartey, så hvordan ser han på udviklingen i forhold til Pehrssons sammenligning med de store navne fra henholdsvis Chelsea og Manchester City?

Ståle Solbakken ser et enormt potentiale i Daniel Amartey, der - ifølge svenskeren - er bedre end John Obi Mikel. (Foto: Tariq Khan)
Ståle Solbakken ser et enormt potentiale i Daniel Amartey, der - ifølge svenskeren - er bedre end John Obi Mikel. (Foto: Tariq Khan)

- Jeg vil nok sige, at han er bedre end John Obi Mikel, men han bliver aldrig Yaya Touré, for han mangler lige det sidste rent offensivt, siger Ståle Solbakken til Tipsbladet og fortsætter:

- Han bliver en defensiv midtbanespiller eller en midtstopper. Det er de to positioner. Han kan af og til støde frem, men han bliver aldrig den, der afgør kampene på den måde, og det tror jeg heller ikke, at han skal have som ambition.

- Han skal have den ambition at udvikle afspillet som defensiv midtbane eller som midtstopper, for der ser jeg ikke så mange begrænsninger for ham, lyder det fra Solbakken om en spiller, der har udviklet sig meget i de 15 måneder, han har været i FC København - og som i hans optik altså allerede er bedre end den 28-årige Chelsea-mand John Obi Mikel, der har spillet 224 kampe for London-klubben.

Amartey-salg kollapser: FCK afviser gigant-bud

Men hvad var det helt unikke, som den gamle AaB-træner Magnus Pehrsson opdagede hos en 16-årig midtbanespiller ved en ungdomsturnering i Ghana, og hvordan kunne en 18-årig knægt med det samme gå ind og dominere i Allsvenskan?

Og hvorfor blev en ledig træners kamp-kiggeri på tv begyndelsen til en transfer til FC København, hvad drømmer Daniel Amartey om nu, hvor hans første drøm er gået i opfyldelse, og hvorfor er hans mor lykkelig?

Tipsbladet tegner et stort portræt af FC Københavns unge ghaneser før gensynet med det Brøndby, han scorede sit første Superliga-mål imod.

TV: Ikke alt har været lutter succes. Se herunder, hvad der skete, da Amartey blev smidt ud mod Nordsjælland.

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil kan du købe den digitalt her

Du kan også vælge at få den leveret i postkassen hver fredag fra kun 67 kroner per måned.

Læs mere og bestil på ekstrabladet.dk/abonnement

I fredagens Tipsbladet varmer vi blandt andet op til søndagens københavnske derby-kamp.

Læs historierne om:

  • Amarteys vej til FC København og stjernestatus
  • Hvorfor Frederik Rønnow tager Brøndby-jobbet med sindsro
  • Mourinhos retur til FC Porto
  • Danskerklubben Borussia Mönchengladbachs nedtur
  • Superligaens hårde kampe om europæiske ranglistepoint
  • Kronik – er sponsorerne onde?