Sparket ud i FCK: Nu sætter han selv ord på

Den nu forhenværende administrerende FCK-direktør Anders Hørsholt sætter nu selv ord på sit stop i FC København

Hørsholt er fortid i FCK. Foto: Jesper Mortensen
Hørsholt er fortid i FCK. Foto: Jesper Mortensen

Nyheden om Anders Hørsholts stop som administrerende direktør i Parken Sport & Entertainment - selskabet bag FC København - ramte fodbold-Danmark som noget af en bombe tirsdag eftermiddag, da de meddelte, at Hørsholt stoppede i selskabet med øjeblikkelig virkning.

Ikke et ord fra Hørsholt i meddelelsen, ikke et ord om hans bedrifter i spidsen for klubben eller hvorfor, han stoppede i selskabet nu. Hørsholt blev nærmest verfet ud ad bagdøren uden et ord.

Man konstaterede i meddelelsen blot, at Lalandia-direktøren Jan Harrit tager over, og siden stoppet i FCK har vi intet hørt fra Hørsholt.

Mange har spekuleret i, at Hørsholt blev sparket ud på røv og albuer i FC København.

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
 

Således vurderede aktieanalytiker Morten W. Langer fra Økonomisk Ugebrev over for Ekstra Bladet:

- Der er ingen tvivl om, at det er en fyring. Selskabet har afløseren klar med det samme, og samtidig fremhæves den nye direktør for sit virke. Det er det samme som at sige, at den tidligere direktør ikke har gjort det godt på sine områder, lød det fra Morten W. Langer.

Nu har hovedpersonen selv så endelig givet lyd fra sig for første gang siden stoppet i Parken. På LinkedIn har Hørsholt således skrevet følgende meddelelse:

- Kære venner af FCK. Jeg har i det seneste år sammen med bestyrelsesformand Bo Rygaard arbejdet på en ny struktur i ledelsen af FC København. Det stod klart for mig, at jeg skulle ud af den daglige drift - ja, måske forlade virksomheden helt. 7,5 år i spidsen for en virksomhed som FCK er mange år. Lige så fascinerende og spændende hver eneste dag er, lige så store er frustrationerne, når det ikke er stolpe ind, men stolpe ud.

- Enhver virksomhed, der opererer i en så intensiv og adreling-pumpet kultur, har behov for fornyelse og nye kræfter på et tidspunkt. Og særligt når det gælder Danmarks suverænt stærkeste fodboldklub, er ingen over klubben. Jeg har, siden beslutningen blev truffet om, at jeg skulle gå af i begyndelsen af ugen, følt en vis form for lettelse og fremfor alt en stor indre glæde over at have stået i spidsen for FCK i nogle af klubbens mest succesrige år. Fire mesterskaber, fire pokaltitler, tre gruppespil i Champions League, fire gruppespil i Europa League samt tre sølvmedaljer. Der er ro, kontinuitet og dyb professionalisme omkring holdet. På den finansielle side er der gennemført en turnaround siden finanskrisen. Og vi har åbnet et nyt stort forretningsområde med e-sport.

En af Danmarks mest magtfulde mænd i fodboldverdenen er stoppet. Foto: Jesper Mortensen
En af Danmarks mest magtfulde mænd i fodboldverdenen er stoppet. Foto: Jesper Mortensen
 

- Alt dette kunne ikke gennemføres uden hjælp, opbakning og engagement fra et stort antal mennesker - fans, sponsorer, medarbejdere og forretningsforbindelser - som jeg skylder en stor tak. Især sektion 12 skylder jeg en kæmpe tak - en stærkere gruppe fans har ingen klub i Danmark. Uden jer var det ikke lykkedes. Uanset hvor rejsen nu går hen, har det for mig været nogle fantastiske år i klubben, lyder det fra Anders Hørsholt på LinkedIn.

Dommen klar: FCK-boss blev fyret

Hørsholt stopper - her er den nye boss i Parken

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.