- Spillerne var ved at pisse i bukserne

Roy Hodgson satte skik på en forkælet FC København-trup, mener Flemming Østergaard. Han kunne skælde ud, så spillerne var ved at lade vandet ufrivilligt.

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

Da Roy Hodgson kom til FC København i 2000, havde klubben ikke vundet mesterskabet i syv år. Men englænderen fik hurtigt og effektivt sat skik på spillertruppen, siger daværende klubdirektør Flemming Østergaard til Ritzau.

Hodgson var en hård mand, der uddelte skideballer, som spillerne sent skulle glemme. Men det var netop det, der var brug for; høje krav og konsekvens, hvis man ikke levede op til dem.

- På det tidspunkt havde vi en utrolig forkælet spillertrup, som ikke var topprofessionel. Det gjorde Roy dem. Man kan kalde det management by fear, hvis man sammenligner med erhvervslivet. Han kunne skælde spillere ud, så de var ved at pisse i bukserne. Men det virkede, og det var det, vi havde brug for, siger Flemming Østergaard til Ritzau.

FC København vandt mesterskabet i Roy Hodgsons første og eneste sæson i klubben. Efterfølgende hentede Udinese ham til Italien, og siden har han haft en lang række trænerjobs, blandt landstræner for England. I dag træner han Crystal Palace i Premier League.

Mesterskabet blev desuden startskuddet til det, der må siges at være FC Københavns årtusinde indtil videre. Klubben har vundet 12 af de 20 mesterskaber, der er uddelt siden 2000.

Det bliver dog næppe til mesterskab nummer 13 i dette årtusinde i denne sæson. Såfremt den bliver spillet færdig, skal FCK hente 12 point på FC Midtjylland på 12 spillerunder.

Bekymring i Brøndby: - Den bliver et bæst

Stiller ultimatum: Spil eller tab

Holdt det hemmeligt i 52 dage

Hvis Kevin kan nå podiet ...

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er minister Prehn hævet over reglerne?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind