Ståle afslører stor fristelse: Overvejede dobbeltjob

FCK's manager og træner havde ellers en plan klar til dobbeltjobbet, men blev usikker og sagde selv fra

Ståle Solbakken sprang i målet og sagde nej til Norge for i stedet at forlænge med FCK (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Ståle Solbakken sprang i målet og sagde nej til Norge for i stedet at forlænge med FCK (Foto: Tariq Mikkel Khan)

FCK's manager og træner Ståle Solbakken var næsten klar til at dobbeltjobbe frem til sommeren 2018.

Det afslører han i et interview med norske VG.

Efter at have brugt betænkningstiden på to døgn afbrød Ståle Solbakken i stedet forhandlingerne med Norge og forlængede torsdag med FCK frem til 2021.

- Jeg havde seriøst lyst til jobbet i Norge, og jeg prøvede at finde en løsning. Planen var at sammensætte et team, både i Norge og FCK, som var så stærkt, at jeg kunne have begge job frem til sommeren 2018. Så kunne vi evaluere, fortæller Ståle Solbakken, der brugte ferien til at tegne og fortælle, hvordan løsningen kunne se ud på det specielle dobbeltjob.

- For en periode tror jeg, at det kunne have fungeret, men til sidst følte jeg, at det ville gå hen at blive for kompliceret. Det krævede utroligt meget at gå 100 pct. ind i dobbeltjobbet, og jeg vidste, at modellen ville blive kritiseret og latterliggjort.

- Samtidigt vidste jeg ikke, om FCK i det hele taget ville godkende løsningen, og jeg nåede aldrig så langt, at jeg fik forelagt min plan for FCK.

- Jeg bad Norge om 48 timer til at bestemme mig i, og jeg kan huske, at jeg sad i bilen og tænkte og var vældig usikker. Jeg kunne ikke bestemme mig.

- Da jeg kom hjem til hustru, Anniken, så hun på mig og sagde: 'Er du ikke sikker, så skal du ikke gøre det. Og brug ikke familiekortet. Det er dit job. Tænk på, om det er dette, du virkelig vil'.

Det blev afgørende.

Ståle Solbakken ringede og afbrød forhandlingerne med Norge og sagde som bekendt ja til FCK, der allerede før Norge overhovedet var kommet på banen, havde haft fat i den populære og dygtige nordmand for at forlænge.

I den nye kontrakt har Ståle Solbakken i følge VG fået klausuler, så hvis der skulle dukke et eller andet op, kan han modsat den nuværende kontrakt smutte uden at FCK kan forlange, at han skal 'købes fri'.

Med kontrakten frem til sommeren 2021 er der åbnet for, at der kan komme endnu en Solbakken i FCK.

Sønnen Markus er i følge faderen så talentfuld, at han kan komme ind på FCK's akademi, så det kan ende med, at den delte familie hen af vejen kan blive forenet i København. Lige nu bor familien Solbakken både i Hamar og København.

Se også: Solbakken efter forlængelse: Min sidste FCK-kontrakt

Se også: Ståle afviser Norge: Skal ikke være landstræner nu

Mohamed Zidan og Sibusiso Zuma satte ild i Superligaen. Foto: Claus bonnerup og Thomas Wilmann Sport og Spil Her er Superligaens 100 største spillere - nogensinde

27 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere