Ståle amok i jubel: Bronzegyser afgjort til allersidst

Med en scoring dybt inde i overtiden sikrede sydamerikanske Santander FCK en 2-1-sejr over FC Nordsjælland - nu er den europæiske plads kun tre point væk

PARKEN (Ekstra Bladet): Tillægstiden på de tre minutter var egentlig overstået, men i de døende sekunder frelste en ellers anonym Federico Santander som så mange gange før FCK og sendte manager Ståle Solbakken ud på en gevaldig jubelspring.

Nordmanden løb langt ind på banen og fortsatte direkte ned i omklædningsrummet!

Dér kunne han kort efter juble sammen med sine spillere efter en hårdt tilkæmpet 2-1-sejr over FC Nordsjælland, der sender FCK nærmere en plads i Europa.

FC Nordsjællands forspring er skrumpet fra 13 til tre point i løbet af dette forår, og med den sene sejr har Løverne for alvor sat jagten ind.

Tredjepladsen giver en playoff-kamp om at komme i Europa League, og FCK virker som et hold, der kan tage den fra FC Nordsjælland.

I Parken bragte Ernest Asante ellers gæsterne på sejrskurs kort før pausen, men efter et gevaldigt pres fik Rasmus Falk udlignet for FCK et kvarter før tid, og efter 93 minutter steg Santander til vejrs og headede tre vitale point hjem til mestrene.

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen

Det var to hold med stor respekt for hinanden, der tørnede sammen, og måske det var årsagen til en meget chancefattig indledning.

De første tilløb til chancer fik gæsternes Mathias Rasmussen på venstrekanten, men først kiksede han en tæmning og derefter manglede hans aflevering til Asante præcision.

Dermed løb et par potentielt store chancer ud i det rene ingenting for FC Nordsjælland, der dog alligevel kunne være godt tilfredse med kampens start.

For de holdt FCK væk fra chancer, og først i 20. minut fik hjemmeholdet sin første mulighed, da Rasmus Falk tæt under mål styrede Sotirious afslutning forbi Rúnar Ales Rúnarssons mål.

Fynske Falk var i ganske fint spilhumør og var efter en lille halv times spil tæt på at kunne runde Rúnarsson efter en fremragende nedtagning, men vinklen blev for spids.

I den anden ende havde Karlo Bartolec kort forinden haft et glimrende langskud, men den kroatiske målscorer fra efterårets 3-1-sejr i Parken måtte se det gå snert forbi Stephan Andersens mål.

FC København er FC Nordsjælland fysisk overlegne, og derfor kan det også undre, at gæsterne kunne bringe sig foran 1-0 efter en dødbold.

Mathias Jensen slog i 38. minut en farlig frisparksbold ind i det lille felt, og her pressede Ernest Asante sig foran Peter Ankersen og bragte FCN foran med sit 15. sæsonmål.

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
 

Denis Vavro fik en gylden mulighed for at udligne i 1. halvlegs tillægstid, men slovakken headede over efter hjørnespark.

Kort efter pausen fyrede FCN-anfører Mathias Jensen et godt langskud af, som voldte Stephan Andersen en del besvær, men ellers sad FCK på det meste i 2. halvleg.

Problemet var bare, at Peter Ankersen og Nicolai Boilesens indlæg ikke lå, hvor de skulle, og at Federico Santander blev pakket godt ind.

Frustrationerne i nationalarenaen bredte sig fra tilskuerpladserne til banen. FCK-spillerne slog ud med armene og var utilfredse med både hinanden og dommer Peter Kjærsgaard.

Midt i 2. halvleg krævede Viktor Fischer og det meste af Parken straffespark efter en duel mellem landsholdsspilleren og Victor Nelsson, men dommer Kjærsgaard vinkede afværgende.

Indskiftede Robert Skov var tæt på, da FCK for alvor satte trykket ind med tyve minutter igen, men han blev tacklet i skudøjeblikket og måtte nøjes med et hjørnespark.

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
 

Dem havde FCK mange af, og det brændte også flere gange på foran Rúnarssons mål. Boilesen headede forbi, Sotiriou sparkede forbi.

Det trak op til mål, og det faldt et kvarter før tid, da Viktor Fischer flot driblede sig igennem og serverede en perfekt bold til Rasmus Falk.

Så var FCK på omgangshøjde, men som tilhængerne på Sektion 12 flere gange mindede deres helte om, så er det kun sejr, der tæller.

Arbejdsbetingelserne blev bedre, da FCN’s indskifter Mikkel Damsgaard hurtigt fik raget to tynde gule kort til sig.

Jonas Wind var tæt på at blive matchvinder i 88. minut, men den unge angribers hovedstød gik lige forbi, og det lignede status quo mellem FCK og FCN, men så dukkede Santander op og sendte Solbakken ud på en gevaldig jubeltur...

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Brøndby-boss: Det sker, hvis vi vinder guld

Eriksen hyldes i England efter drømmemål - smæk til 'AC'