Ståle-assistent færdig efter uenigheder

Brian Priske stopper med øjeblikkelig virkning som assistenttræner i FC København

Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

FC København skal have ny assistenttræner.

De danske mestre meddeler tirsdag eftermiddag, at man har ophævet samarbejdet med Brian Priske med øjeblikkelig virkning. Det er uenigheder mellem manager Ståle Solbakken og Brian Priske, der har ført til bruddet.

- Brian er en dygtig træner og en rigtig god personlighed, men vi har haft snakke omkring samarbejdet siden januar, og vi skulle nok have truffet denne beslutning tidligere. Begge parter har ønsket, at det skulle lykkes at finde en bedre løsning.

- Det har begge forsøgt, men vi må konstatere, at vi desværre ikke har været i stand til det. Derfor har denne beslutning ikke noget at gøre med resultaterne i denne sæson, siger Ståle Solbakken til klubbens hjemmeside og tilføjer:

- Helt konkret, så er der to ting, vi har haft uenigheder omkring: Indholdet i den daglige træning og et ønske fra Brian om at få et større ansvar i beslutningerne omkring det taktiske og gennemførslen af den. Her har vi ikke kunne blive enige om hans rolle. Brian har været en væsentlig del af den måske mest succesfulde sæson i FCKs historie, og det har han god grund til at være stolt af.

- Vi har trods vores udfordringer været glade for at have Brian som en del af trænergruppen, og han er hjerteligt velkommen på Nummer 10 og i Telia Parken i al fremtid. Vi ønsker ham alt det bedste fremover.

Brian Priske er ærgerlig over, at samarbejdet må ophøre, men han så ingen anden udvej.

- Jeg har haft en sindssygt spændende tid i FCK med store oplevelser og resultater, og jeg har enorm respekt for Ståle, som jeg har lært meget af under vores samarbejde. I FCK har jeg arbejdet med ambitiøse og topprofessionelle spillere og været en del af en enestående stab.

- Derudover har jeg været med til at vinde The Double samt været i et Champions League-gruppespil, så jeg går herfra med enorm erfaring og ny indsigt og ser frem mod nye udfordringer.

- For mig har det dog altid været afgørende, at jeg er 100 procent bag det, vi laver, og her har vi haft nogle uenigheder i forhold til min rolle og nogle faglige ting i hverdagen, og til sidst har kompromisserne været for mange og for store.

- Hvad fremtiden bringer ved jeg endnu ikke, men det bliver helt sikkert i fodboldverdenen, lyder det fra Brian Priske.

Med virkning fra i dag er Johan Lange ny 1. assistenttræner i FC København og Mikael Antonsson ny 2. assistenttræner.

FCK trækker bundhold fra 1. division i pokalturneringen

Efter ballade-straf: FCK får lov at spille med tilskuere mod FCM

Ville købe to FCK'ere på falderebet: Var enig om pris på den ene

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+