Ståle bekymret: FCK kan ikke holde buret rent

Mod Brøndby lukkede københavnerne for niende kamp i træk mål ind, og kun i otte ud af sæsonens 33 Superliga-kampe har de spillet til nul. Manager Ståle Solbakken efterlyser mere ro blandt sine bagerste fire. – Det er en kunstart at kunne forsvare

PARKEN (Ekstra Bladet): I de seneste sæsoner har de været kongerne af clean sheets, men FC København har tilsyneladende glemt evnen til at forsvare.

Kun i otte ud af sæsonens 33 Superliga-kampe har de formået at holde buret rent, og alene i de seneste ni kampe har københavnerne lukket mål ind.

- Standardsituationer er den første forklaring, den anden er, at vi ikke er dygtige nok til at tage folk ud i og omkring feltet.

- Det er en kunstart. Og det er en kunstart, der er ved at forsvinde i fodbolden. Det er snart ingen, der træner forsvarsspil eller kan det, sukkede Ståle Solbakken, der bare to minutter inde i opgøret så passivt københavnsk forsvarsspil, da Kamil Wilczek bragte Brøndby foran.

Ståles mandskab lukker mange mål ind. Foto: Jens Dresling
Ståles mandskab lukker mange mål ind. Foto: Jens Dresling

For meget stress
Ellers havde FCK meget godt styr på det defensive før pausen, mens det kneb mere efter sidebyttet.

- Det, der skiller det her hold for at tage det sidste skridt, er lidt ro blandt de bagerste fire. De chancer, som Brøndby får i 2. halvleg, kommer, da Vavro bommer på bolden, og Lüftner knalder den mod eget mål.

- Vi mangler noget ro. Det er for meget stress hos nogen. Vavro bliver bedre og bedre på bolden, men skal også kunne cleare bolden og stå rigtigt i feltet, sagde den norske FCK-manager, der har tænkt sig at tage sine spillere i forsvarsskole.

- Det tog mig tre år at lære ’Zanka’ det. Han havde også alle de børnesygdomme. Og det er en kunstart at kunne forsvare.

- Det er ligesom en angriber skal score mål. Forsvarsspillerne skal lære at få roen, sagde Ståle Solbakken, der kaldte 1-1-resultatet mod Brøndby for en flad fornemmelse.

FC København Han banker på til VM: To helt i top – én floppede

Mens FCK er ved at finde melodien på banen, sidder William Kvist fast udenfor. Han må nøjes med spilletid sidst i kampene. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Hele historien om Kvists store nedtur: Fra kaptajn til bænkevarmer

- Jeg er købt ind til at være øverst og gøre en forskel. Det, tror jeg, at mine medspillere ved, og jeg forsøger at få det til at skinne igennem, siger Viktor Fischer, der onsdag blev matchvinder mod AaB. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Konge af København: 'Jeg ser jo også mig selv øverst i hierarkiet'

Anniken Solbakken synes stadig, det er hårdt at snakke om, hvordan hun oplevede ægtemandens hjertestop i 2001. Foto: Geir Olsen Sport og Spil Fru Solbakken taler ud om Ståles hjertestop: Skal jeg bede én gang, så er det nu

59 kommentarer
Vis kommentarer