Ståle efter 'arrogant' kollaps: Vi fortjente at blive straffet

Ifølge FCK-manager Ståle Solbakken fortjente hans hold at blive straffet for 30 alt for arrogante minutter mod Vendyssel. Nordmanden er overrasket over, at også de rutinerede spillere gik i fælden i søndagens kamp

FCK-manager Ståle Solbakken var rasende over, at hans hold smed tre point væk i Hjørring mod Vendsyssel. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
FCK-manager Ståle Solbakken var rasende over, at hans hold smed tre point væk i Hjørring mod Vendsyssel. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

BORDEAUX (Ekstra Bladet): I FC København har de intet imod arrogance, men det kan blive for meget. Selv for københavnerne.

Manager Ståle Solbakken var i hvert fald ikke tilfreds med den arrogance, som hans hold søndag udviste i 2. halvleg i Hjørring, hvor københavnerne sensationelt tabte 1-2 til Vendsyssel.

- Det var meget, meget arrogant de sidste 30 minutter, og hvis du er så arrogant, så fortjener du nok at blive straffet. Det var meget overraskende for mig, at vi kunne spille så dårligt og så ukoncentreret.

- Det var også de rutinerede spillere, der gik i fælden i søndags, og det var overraskende, sagde Ståle Solbakken på onsdagens pressekonference forud for Europa League-mødet med Bordeaux i det sydvestlige Frankrig.

Ud over tabet af tre point mistede FC København sin største stjerne i opgøret mod oprykkeren.

Viktor Fischer måtte humpe ud med en ankelskade og er torsdag aften ikke med på Bordeaux’ imponerende hjemmebane, der blevet bygget med henblik på EM i 2016.

Viktor Fishcer blev ankelskadet mod Vendsyssel, men Ståle Solbakken mener godt, at FCK kan klare sig uden ham i Bordeaux. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Viktor Fishcer blev ankelskadet mod Vendsyssel, men Ståle Solbakken mener godt, at FCK kan klare sig uden ham i Bordeaux. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Det ærgrer naturligvis Solbakken, men skulle han på forhånd pege på en kamp, hvor han kunne undvære sit offensive es, var det udekampen i Frankrig:

- Victor har været virkelig god, og du vil altid savne en spiller som ham. Men ser du på udekampene mod Atalanta og CSKA Sofia, var det hans to dårligste kampe.

- Vi fik stadig uafgjort og en sejr, så hvis der en kamp, hvor vi kan klare os uden ham, er det en kamp som denne. Havde vi været desperate efter en sejr, ville det være en større faktor at måtte undvære ham.

FC København kom fornuftigt i gang med gruppespillet med 1-1 i Parken mod Zenit Skt. Petersborg, mens Bordeaux tabte 1-0 ude til Slavia Prag. De er derfor pisket til sejr:

- Taber de, vil de være i store problemer, så jeg forventer, at de vil angribe fra start og forsøge at få tilskuerne med sig fra første minut.

- Vi skal være klar. Tempoet vil være højere end i Superligaen, men vi har været gode på udebane i Europa i denne sæson, sagde Ståle Solbakken, der især har respekt for Bordeaux’ dygtige kantspillere.

Den franske klub har den tidligere FCK’er Andreas Cornelius i truppen, men han er næppe med fra start.

De lokale journalister, der dækker traditionsklubben, forventer, at Jimmy Briand bliver foretrukket helt i front fra start.

Bordeaux regner med omkring 18.000 tilskuere til opgøret på Matmut Atlantique. Cirka 250 FCK-fans har taget turen til det sydvestlige Frankrig i håbet om at få en lidt anden oplevelse end søndag i Hjørring…

Ung dansker blander sig med verdenseliten: Slår Messi og Ronaldo

Sag åbnet mod United - Mourinho raser mod politiet

Superligaen indefra: Her er julegaven til AGF

Stor kåring: Her er Superligaens vigtigste spillere