Ståle faldt død om: 17 år efter kan hustruen Anniken tale om episoden

I 17 år har Anniken Solbakken ikke kunnet tale om den dag, da hendes mand faldt om og var død i syv minutter. Det gør hun nu i et stort interview

Anniken Solbakken har fået så meget afstand til Ståles hjertestop, at hun i dag næsten 17 år efter kan tale om den. Foto: Geir Olsen, VG
Anniken Solbakken har fået så meget afstand til Ståles hjertestop, at hun i dag næsten 17 år efter kan tale om den. Foto: Geir Olsen, VG
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

Anniken Solbakken var blot 25 år, da hendes hverdag 13. marts 2001 med et enkelt tryk på en dørklokke faldt i grus.

To spillerhustruer var taget hjem hos hende for at fortælle hende, at hendes mand, Ståle, var kommet til skade til FCK's træning. Og så fik hun en telefon stukket i hånden.

Anniken troede, at han havde fået en bold i hovedet - ikke at Ståle var faldet om med hjertestop og var død i syv minutter. Men det var den besked, hun snart skulle få i øret.

- Jeg kan ikke helt præcist huske, hvordan jeg reagerede, da lægen fortalte mig, hvad der var sket. Jeg var 25 år gammel, spejlblank og følte mig udødelig. Jeg troede ikke, at det kunne ske for mig.

- Jeg tænkte mest på børnene, at Sondre skulle hentes i børnehaven, og Markus derhjemme skulle have mad. Døden var noget helt andet. Noget, vi ikke havde et forhold til, fortæller Anniken Solbakken i et interview med norske VG.

Hun vidste ikke, hvad hun skulle gøre. Reagerede mekanisk, da andre tog kontrollen, og så tog hun på hospitalet for at være ved sin mands side.

- Det er som et sort hul. Jeg var sikkert i chok og kunne ikke kontrollere noget. Størstedelen af, hvad der skete efter, at jeg fik beskeden om, hvad der var sket med Ståle, har jeg fået fortalt.

- Jeg sad der i gangen på hospitalet og ventede på at få svar på, hvad der var sket, og hvordan det ville gå. Så kom jeg ind og sad ved sengen, hvor Ståle lå. Jeg var der hele natten, uden jeg fik nogle konkrete svar. Det var en desperat situation, siger Anniken Solbakken.

Den nuværende FCK-manager har flere gange selv talt om episoden, men det er første gang, Anniken fortæller om de oplevelser, der nær havde frarøvet den lille familie for faderskikkelsen.

AnnikenSolbakken bor hjemme i Norge, mens Ståle til hverdag bor i København. foto: Geir Olsen, VG
AnnikenSolbakken bor hjemme i Norge, mens Ståle til hverdag bor i København. foto: Geir Olsen, VG

Ståle beskriver rammende Annikens berøringsangst for emnet i biografien ’Løvehjerte’, skrevet i samarbejde med Peter Sloth:

- For dem, der oplevede det på nært hold, har det helt sikkert været traumatiserende. Min kone kan stadig ikke tale om det, selvom der er gået mere end 15 år. Det går galt, hver gang hun prøver.

- Hun stod med to børn på henholdsvis fire og et år. Jeg var dybt imponeret over, hvordan hun i så ung en alder, 23¬24 år, håndterede den traumatiserende situation, og hun fortsætter med at imponere mig, som årene går, skriver Ståle Solbakken.

Han har i dag lært at leve uden problemer med en pacemaker, der afhjælper hans medfødte hjertefejl. Han er tryg ved den. Og hans tryghed gør Anniken tryg - der er i hvert fald aldrig tidspunkter, hvor hun frygter, at det sker igen.

- Nej, det er der faktisk ikke, siger Anniken Solbakken.

Læs hele interviewet med Anniken Solbakken her:

Fru Solbakken taler ud om Ståles hjertestop: Skal jeg bede én gang, så er det nu

Ståle 15 år efter hjertestoppet: Min kone kan stadig ikke tale om det

Ståle til konen: Jeg er stadig i live

BREAKINGBREAKING
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+