Ståle før CL-lodtrækningen: Dem vil jeg helst undgå

FCK's norske manager håber, at de danske mestre slipper for kroatiske Rijeka, når der fredag trækkes lod til playoff-runden i Champions League

FREDERIKSBERG (Ekstra Bladet): Det danske sommervejr viste sig fra sin dårligste side torsdag formiddag, men den silende regn på Frederiksberg kunne ikke fjerne smilene hos FCK-spillerne.

Sejren over makedonske Vardar i Champions League-kvalifikationen har fået nogle af de mørke skyer over mestrene til at lette, og med kvalifikationen til et europæisk gruppespil er én af sæsonens to målsætninger allerede opnået.

FCK spiller som minimum Europa League i efteråret og har stadig mulighed for at komme i Champions Leauge Fredag er der lodtrækning til den såkaldte playoff-runde i kongeturneringen, og københavnerne er blandt de seedede i bowlen.

Det vil sige, at de undgår Olympiakos, Celtic, Maribor og en ny tur til Cypern for at møde APOEL.

FCK’s fem mulige modstandere er Slavia Prag (Tjekkiet), Hapoel Beer Sheva (Israel), Rijeka (Kroatian), Astana (Kasakhstan) og Qarabag Agdam (Aserbajdsjan).

- Ja, der er et par rigtig lange udebaneture i blandt, men nu må vi se. Jeg har ikke tænkt så meget på det, siger FCK-manager Ståle Solbakken, der ikke har en favoritmodstander blandt de fem.

Til gengæld ved han godt, hvem han helst vil undgå at løbe ind i, når der trækkes lod.

- Jeg synes, at Rijeka ser stærke ud. Dem vil jeg helst ikke ha’. Kroatisk fodbold virker i fremgang, og nummer fire dernede i sidste sæson (Osijek, red.) slog for eksempel PSV 1-0 på udebane i Europa League, siger Ståle Solbakken.

Rijeka vandt i sidste sæson det kroatiske mesterskab for første gang. Klubben sluttede to point foran Dinamo Zagreb og 19 point foran Brøndbys Europa League-modstander Hajduk Split.

Den italienske forretningsmand Gabriele Volpi gik i 2012 ind i klubben, og med hans penge er succesen kommet.

Rijeka er et ufatteligt stærkt hjemmehold. I den kroatiske liga har de ikke tabt på eget græs siden 21. september 2014, og i sidste sæson vandt de 17 af 18 hjemmekampe.

I 3. kvalifikationsrunde sendte de Red Bull Salzburg ud. Efter 1-1 i Østrig var 0-0 hjemme i Kroatien nok til at booke billet til playoff-runden, hvor FCK altså er blandt de mulige modstandere.

Ekstra Bladet livedækker Champions League og Europa League-lodtrækningen live fra kl. 12.00

Der var masser af dramatik, da FCK onsdag slog Vardar. Se højdepunkterne fra Parken her:

Sverige og Norge overgiver sig: FCK er i særklasse

FCK'ere jubler efter europæisk succes: Nu skal Brøndby ha' smadder!

Hvem har FCK den bedste chance imod?